Mantılı Çorba |
12-24-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Mantılı ÇorbaMantılı Çorba Malzeme: 50 gram Margarin 1,5 kahve fincanı Un 1,5 çorba kaşığı salça 8 su bardağı su 1 kase hazır mantı 1 çay bardağı Pilavlık Bulgur Tarifi Margarini çorbayı hazırlayacağınız tencerede eritip unu kavurun Salçayı ilave edin 5 dakika kadar sürekli karıştırarak pütürsüz bir sos kıvamı elde edin Naneyi ekleyin Birkaç dakika daha karıştırıp sıcak su ilave edin Birkaç taşım kaynayınca kalan malzemeyi ekleyin Orta ateşte arada bir karıştırarak 15 dakika pişirin Ocaktan alıp, tuz ve karabiberle tatlandırın Sıcak servis yapın
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|