![]() |
Beypazarı Kurusu |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Beypazarı KurusuBeypazarı Kurusu Malzemeler: Yarım litre süt 1 çorba kaşığı kuru maya 250 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker Aldığı kadar un Yeteri kadar tuz 1 çorba kaşığı dövülmüş anason Hazırlanışı: Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Beypazarı Kurusu |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Beypazarı KurusuMalzemeler: 4 bardak beyaz un 2 tatlı kaşığı instant kuru maya 1 silme tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Yarım paket (125 gram) tereyağı 1 bardak süt 1 tatlı kaşığı tarçın Yapılışı: Unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın ![]() ![]() ![]() Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin ![]() Hamuru 3 eşit parçaya ayırın ![]() ![]() ![]() Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın ![]() Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin ![]() ![]() 125 derece fırına alıp 2 saata kadar gevremeleri için bırakın ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|