![]() |
Beypazarı Kurusu
Beypazarı Kurusu
Malzemeler: Yarım litre süt 1 çorba kaşığı kuru maya 250 gram tereyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker Aldığı kadar un Yeteri kadar tuz 1 çorba kaşığı dövülmüş anason http://www.nuveforum.net/attachments...ari-kurusu-jpg Hazırlanışı: Sütün sadece bir su bardağı kadarını ılıtın. İçine kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Kalan sütü de ılıtın. Buna eritip ılınmaya bıraktığınız tereyağını ve bir kapta hazırladığınız mayayı da ilave edip aldığı kadar un, tuz ve anasonu ekleyin. Ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Kabın kapağını kapatıp malzeme şişip iki katı oluncaya kadar bekletin. Mayalanan hamuru iki parçaya bölüp rulo yapın ve bu ruloları 5 cm verev olarak kesin. Önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişince fırından çıkartın ve fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar fırına koyun. 4 saat fırında iyice kuruyuncaya kadar bekletip fırından çıkarın. Servise sunun. |
Cevap : Beypazarı Kurusu
Malzemeler:
4 bardak beyaz un 2 tatlı kaşığı instant kuru maya 1 silme tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Yarım paket (125 gram) tereyağı 1 bardak süt 1 tatlı kaşığı tarçın http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1271520583 Yapılışı: Unu, tuzu, şekeri, tarçını ve kuru mayayı geniş bir kapta karıştırın. Oda sıcaklığındaki sütü ve tereyağını karışıma ilave edip hamurunuzu 10 dakika yoğurun. Hamurunuz yumuşak, fakat ele yapışmayan ve şekil vermesi kolay bir yapıda olacaktır. Hamurunuzu bir beze haline getirip ağzı kapalı bir kaba alıp hacmi iki katına çıkana kadar veya 1½- 2 saat mayalanması için bekletin. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı mutfak tezgahı üzerinde iki elinizle yuvarlayarak 2 cm genişliğinda ince rulo haline getirin. Ruloları (un kurabiyesi yapar gibi) 1-1½ cm genişliğinde verev olarak kesin ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Evin ılık bir yerinde 15 dakika mayalanmaya bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika, ya da üstü kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarıp 20 dakika ılımaya bırakın. 125 derece fırına alıp 2 saata kadar gevremeleri için bırakın. Fırın soğuyuncaya kadar gevrekleri içeride tutun. Bir gece fırında bırakılırsa daha da iyi kururlar. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.