Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Kültür-Sanat > Makaleler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
deneme, servet, yazıları

Servet | Deneme Yazıları

Eski 10-24-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Servet | Deneme Yazıları

Servet | Deneme Yazıları

Servet

İnsanın en büyük serveti nedir sizce?Herkes "sağlık"diyecektir eminim (ben de dahil)Nedense en değerli olduğunu bildiğimizi o kadar hor ve savurgan kullanıyoruz ki!Bu nasıl bir mantık anlamıyorum
Düşünün,sigaranın ve alkolün zararını artık bilmeyen yokKanıtlanmış veriler var elimizdeFakat bile bile sigara içeriz(neyse ki ben hiç içmedim)Israrla sanki canımıza kastımız var gibi,bizi uyaranlara kızarak onlara inat daha da fazla içer,kendi sağlığımızın yanında başkalarının sağlığını da tehlikeye atarız
Dengeli beslenmeyi bilmiyoruzNedir dengeli beslenme?Mümkün olduğunca doğal besinlerden ,zamanında,yeteri kadar almaktırBeslenmemiz için o kadar önemli olan sabah kahvaltısını çoğu kez atlayıp,aslında sadece salata,meyve veya yoğurtla geçiştirebileceğimiz öğün olan akşam yemeğine yüklenirizEn ağır yemekleri akşam yerizEvet,belki bu bizim kültürümüz diyeceksiniz ama,biz akıllı insanlarızBizim kültürümüz budur diyip körü körüne bize zarar vereni yapmamalıyız
İnsanın kendi kendinin doktoru olması gerektiğini bilir hep söyleriz laf aralarında ama nedense bir türlü uygulamayızSağlığımızı alabildiğince sanki bizim düşmenımızmış gibi hor kullanır,hastahaneye düşünce de kıymet bilmeye kalkarızDoktorları suçlarız ilgilenmiyorlar diyePeki biz ilgilendik mi kendimizle ki başkasından ilgi bekliyoruzHastahanede kendimize binbir sözler vererek pişmanlıklar yaşarızAmaaa İyileşip hastahaneden adımımızı atarken o sözlerin hepsini orada bırakır,bildiğimiz gibi yaşamaya deam ederizNe acı değil mi?
Bunlar fiziksel sağlığımızla ilgili olanlarBir de bunun en önemli kısmı yani asıl önemli olan ve beden sağlığımızı direkt olarak etkileyen ruh sağlığımız varAh ,ahAslında herşeyin temeli oDüşünün,çok özel ,yani doğuştan olanların dışında bütün beden sağlığımızı aslında ruh sağlığımızın iyi olmasına borçluyuzTrafik kazalarına bile ruh sağlığımızın bozuk olması sebep oluyor benceÇünkü ,ruh sağlığı iyi olan ,mutlu,huzurlu biri trafik kurallarına uyar,alkollu araç kullanmaz,hız yapmaz,uykusuz yola çıkmazŞimdi bunu okuyanlar "bu yaşam şartlarında ruh sağlığının iyi olması mümkün mü? evet mümkünİnsan olarak bizler elimizdekinin kıymetini bilmiyoruzHep daha fazlasını daha fazlasını istiyoruzEvet fazlası olsun ama kendimizi harcayarak değil,bunalıma girerek değilBu dünyaya bir daha gelmeyeceğizBunu hepimiz biliyoruz ama neden hepimiz ısrarla kendimizi bu kadar hırsla ,aceleyle yoketmeye çalışıyoruz anlamıyorum
Şimdi bir arkadaşımın gönderdiği güzel bir yazıyı okudumTam da söylediklerim yerine oturduYazının son cümleleri "hayat ıskalamayı affetmez,keşkelerle,tühlerle başbaşa kalmadan önce"
Bence bu sözlerden sonra yazacak birşey kalmadıTeşekkürler arkadaşımaLütfen hayatı ıskalamayalımOyuncaklarını biran evvel dök,birlikte oynayalımAma sağlığımızı(hem ruh hem de beden)yani en büyük servetimizi koruyarak olur mu?

Aynur Onur

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com