![]() |
Çayın İlk Ortaya Çıkışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çayın İlk Ortaya ÇıkışıÇayın ilk ortaya çıkışı Avrupalılar, çayı 1609 yılında, Dutch India Co ![]() tanıdılar ![]() Wickham adında bir İngiliz, evine yazdığı 27 Haziran tarihli mektupta, gönderdiği çayları alıp almadıklarını soruyordu ![]() yarım yüzyıl sonra, İngiltere'nin Change Hill yöresinden Thomas Garraway (ya da Garway) adlı biri, çay konusunda şunları yazıyordu: "İngiltere'de çay, önceleri dört, bazen de beş kiloluk paketlerde yaprak halinde satılırdı ![]() Gerek çok az bulunabilir olması, gerekse fiyatının aşırı yüksekliği nedeniyle 1651 yılına gelinceye kadar, ancak çok zenginler ve soylular tarafından tedavi ya da keyif amacıyla kullanıldı ![]() prenseslere verilecek en değerli armağanlardan biri olabilecek kadar kıymetliydi ![]() ben Doğu'ya gidip gelen gezgin ve tacirlerden biraz çay aldım ve nasıl yapıldığını da onlardan öğrendim ![]() kilosu 50 şilinden sattım ![]() 1839 yılına gelinceye kadar, İngiltere'ye gelen tüm çaylar, Çin kökenliydi ![]() Ocak günü, Hindistan'dan gelen sekiz kasa Hint çayı, Mincing Lane'deki çay müzayede salonunda açık artırmaya çıkarıldı ![]() 16 şilinden başlayan açık artırma sonucunda, çayların hepsini Yüzbaşı Pidding adında biri, yarım kilosunu 34 şilinden satın aldı ![]() |
![]() |
![]() |
|