![]() |
Concorde Uçağı Hakkında Bilgi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Concorde Uçağı Hakkında BilgiConcorde Nedir - İlk Ticari Ses Üstü Yolcu Uçağı - Uçaklar Hakkında Concorde Air France Concorde 1977 Genel Özellikler Görev Türü görev türü Dönemi Üretici Sud Aviation (şimdi EADS) - BAC (şimdi BAE Systems) Tasarımcı İlk Uçuş 2 Mart 1969 Hizmete Giriş 21 Haziran 1976 Hizmetten Çıkış 26 Kasım 2003 Durumu Üretim bitti Başlıca Kullanıcılar Air France Diğer Kullanıcılar British Airways Üretim Dönemi Üretim Sayısı üretim sayısı Tasarım Maliyeti tasarım maliyeti Birim Maliyeti £23 milyon (US$46 milyon) 1977 yılına Teknik Özellikleri Taban Tasarım {{{taban tasarım}}} Değişimleri / Türevleri {{{değişimleri/türevleri}}} Mürettebat {{{mürettebat}}} Uzunluk {{{uzunluk}}} Yükseklik {{{yükseklik}}} Kanat Açıklığı {{{kanat açıklığı}}} Pali Çapı {{{pali çapı}}} Kanat Alanı {{{kanat alanı}}} Boş Ağırlık {{{boş ağırlık}}} Yüklü Ağırlık {{{yüklü ağırlık}}} Azami Hız {{{azami hız}}} Menzil {{{menzil}}} Uçuş Yüksekliği / Servis Tavanı {{{uçuş yüksekliği/servis tavanı}}} Motor {{{motor}}} Silah Donanımı {{{silah donanımı Concorde, Yolcu uçağı olarak hazırlanmış hava taşıtı ![]() Dünyada sesten hızlı uçakla uçan ilk insan, II ![]() ![]() Concorde'un yapımına giden yolda ilk fikir, 1956 yılında ortaya çıktı ve bu amaçla ilk olarak, İngiltere'de "Sesten Hızlı Uçak Komitesi" adıyla bir komite kuruldu ![]() Fransa da 1962 yılında aynı yönde bir proje üzerinde çalışmaya başladı ![]() ![]() ABD, 1965 yılında Başkan Lyndon B ![]() ![]() Concorde uçağı, ilk uçuş denemesini 2 Mart 1969'da Fransa'nın Toulouse kentinde yaptı ![]() ![]() ![]() ![]() Concorde uçakları, normal uçuşlarında saatte 2 bin 172 kilometre hıza erişiyor ve yerden 18 bin 200 metre yüksekten uçuyordu ![]() ![]() Başlıca amacı hız yapmak olan Concorde uçaklarının dış yüzeyi, çok hafif ve ısıya dayanıklı titanyum maddesinden üretildi ![]() ![]() ![]() ![]() Dev yolcu uçakları 200 yolcuyu rahatlıkla taşırken, dar gövdeli Concorde'un yolcu kapasitesi 125 kişiydi ![]() ![]() ![]() ![]() Concorde Uçağı Sesüstü olarak tasarlanmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() Uçuş Maliyeti Concorde uçuş süresinin %60'ında full power & afterburn kullanmaktadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Özellikler [değiştir] Concorde'un son uçuşu, 26 Kasım 2003 ![]() * Mürettebat=9 * Kapasite=92-120 yolcu * Uzunluk=61 ![]() * Kanat açıklığı=25 ![]() * Yükseklik=12 ![]() * Kanat alanı=358 ![]() * Yakıt Kapasitesi=95,680 kg * Boş Ağırlık=78,700 kg * Maks ![]() * Maks ![]() * Kullanım Ağırlığı=111,130 kg * Motor (jet)=Rolls-Royce/SNECMA Olympus 593 Mk 610 * Maks ![]() ![]() * Seyir Yüksekliği=18 ![]() * Tırmanma Hızı=25,41 m/s * Menzil=7,250 km ( 1 lb = 0,453592 kg ) |
![]() |
![]() |
|