|  | Şeker ve Şeker Yapımı |  | 
|  11-23-2009 | #1 | 
| 
Şengül Şirin   |   Şeker ve Şeker YapımıŞeker ve Şeker Yapımı Bitkiler havadan aldıkları karbon dioksit ve kökleriyle emdikleri sudan kendileri için gerekli olan şekeri yapar {bak  Fotosentez)  Bu şeker, yeni dokuların ya da tohumların yapımında kullanılana   kadar bitkinin içinde depolanır  Değişik bitkilerde ve bitkilerin değişik bölümlerinde birbirinden farklı şeker türleri bulunur  Bazı meyvelerde meyve şekeri (früktoz); bazı başka meyve, sebze ve tahıllarda üzüm şekeri {glikoz); şekerpancarı ve şekerkamı-şında sofra şekeri {sakaroz); sütte ise süt şekeri {laktoz) vardır  Karbon, hidrojen ve oksijen elementlerinden oluşan ve genel olarak şeker denen 100'den çok tatlı madde vardır  Şeker vücudumuza ısı ve enerji sağlayan, ayrıca yağların oluşmasına yardımcı olan çok önemli bir besin maddesidir; ama gereğinden fazla yenirse, yağ olarak dokularda depolanıp şişmanlığa neden olur  Şeker dişler için de son derece zararlıdır  Arıtılmış şeker, içinde hiçbir vitamin ya da başka besleyici madde bulunmayan an karbonhidrattır   
				__________________  Arkadaşlar, efendiler            ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler,            müritler, meczuplar memleketi olamaz  En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet            tarikatıdır   | 
|   | 
|  | 
|  |