|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| avukatın, dava, dünyaca, garip, kaybettiği, olaylar, tek, ünlü |
Dünyaca Ünlü Bir Avukatın Kaybettiği Tek Dava - Garip Olaylar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyaca Ünlü Bir Avukatın Kaybettiği Tek Dava - Garip OlaylarDünyaca ünLü bir Avukatın Kaybettiği Tek Dava - Garip Olaylar Ünlü bir futbolcu karısını öldürmekle suçlanıyordu Futbolcu yakalanmıştı Ama karısının cesedi ortada yoktu![]() Durusma Amerikan filmlerindeki gibiydi Futbolcu sanık sandalyesinde oturuyordu Kucak dolusu parayla tuttuğu avukatı jüriyi ikna etmeye uğraşıyordu: "Sayın jüri üyeleri müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum Buna az sonra sizler de inanacaksınız Neden mi? Bakın şimdi 1'den 10' a kadar sayacağım ve müvekkilimin öldürdüğü iddia edilen karısı bu kapıdan içeri girecek![]() ![]() 1 2 3 4 5 67 8 9 10![]() ![]() "Bütün jüri kapıya döndü Kimse girmedi içeri Avukat bir savunma dahisiydiöldürücü hamlesini yaptı: "Bakın siz de kadının öldüğüne inanmıyorsunuz Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapıya baktınız işte kararı buna göre vermenizi talep ediyorum " Jüri ünlü futbolcuyu suçlu bulduğunu bildirdi ve dava bu sekilde sonuçlandı ![]() Mahkeme çıkışında avukat bayan jüri başkanına yaklaştı: "10' a kadar saydigimda siz de diğer üyeler gibi kapıya bakmıştınız Neden böyle bir karara imza attınız?""Doğru" dedi jüri başkanı; "Ben de kapıya baktım ama müvekkiliniz kapıya bakmiyordu! ![]() " |
|
|
|