ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   Dünyaca Ünlü Bir Avukatın Kaybettiği Tek Dava - Garip Olaylar (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=976501)

Prof. Dr. Sinsi 10-21-2012 09:17 PM

Dünyaca Ünlü Bir Avukatın Kaybettiği Tek Dava - Garip Olaylar
 

Dünyaca ünLü bir Avukatın Kaybettiği Tek Dava - Garip Olaylar

Ünlü bir futbolcu karısını öldürmekle suçlanıyordu. Futbolcu yakalanmıştı. Ama karısının cesedi ortada yoktu.

Durusma Amerikan filmlerindeki gibiydi. Futbolcu sanık sandalyesinde oturuyordu. Kucak dolusu parayla tuttuğu avukatı jüriyi ikna etmeye uğraşıyordu: "Sayın jüri üyeleri müvekkilimin suçsuz olduğuna yürekten inanıyorum. Buna az sonra sizler de inanacaksınız. Neden mi? Bakın şimdi 1'den 10' a kadar sayacağım ve müvekkilimin öldürdüğü iddia edilen karısı bu kapıdan içeri girecek... 1 2 3 4 5 67 8 9 10..."

Bütün jüri kapıya döndü. Kimse girmedi içeri. Avukat bir savunma dahisiydiöldürücü hamlesini yaptı: "Bakın siz de kadının öldüğüne inanmıyorsunuz.Çünkü hepiniz içeri girecek diye kapıya baktınız. işte kararı buna göre vermenizi talep ediyorum."

Jüri ünlü futbolcuyu suçlu bulduğunu bildirdi ve dava bu sekilde sonuçlandı.

Mahkeme çıkışında avukat bayan jüri başkanına yaklaştı: "10' a kadar saydigimda siz de diğer üyeler gibi kapıya bakmıştınız.Neden böyle bir karara imza attınız?"

"Doğru" dedi jüri başkanı; "Ben de kapıya baktım ama müvekkiliniz kapıya bakmiyordu!.."




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.