![]() |
Nasıl Az Yakıt Tüketiriz? Benzinli Ve Dizel Motorlar Teknik Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Nasıl Az Yakıt Tüketiriz? Benzinli Ve Dizel Motorlar Teknik Bilgiler1 ![]() ![]() TEknik Bilgiler ucuz olanlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() motorun sağlığı açısından çok önemli ![]() ![]() 2 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bilinmeyen şu eğer her 60 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() aracımızı yüksek viteste(5 ![]() ![]() ![]() bu rakam ![]() ![]() ![]() ![]() 4 uzaktan ışığın kırmızıya döndüğünü gördük ![]() ![]() ![]() verilmeye devam edilir ![]() ![]() ![]() 5 tabi herkesin bildiği ani fren ve ani gaza basmaktan kaçınmak ![]() benzini çooooooook yaktırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() sürtünmeyi arttırdığından yakıtı arttırıyor ![]() ![]() için taktırılan bu parça hem beygiri düşürüyor hem yakıtı arttırıyor(şahit oldum hyundai coupe 2003) ![]() headers dediğimiz mühendislerin ince hesaplarla yaptığı parçalar beygiri attırıyor sadece haberiniz olsun(ek bilgi) ![]() 6şehir içinde pek etkilemez ama uzun yolda açık olan camlar aracın %0,5 ile %4 arasında fazla yakıt tüketmesine neden oluyor ![]() ![]() ![]() 7 inik lastikler yada fazla şişik lastikler yakıtı etkiliyor ![]() ![]() 8 ![]() ![]() ![]() bu doğru ancak aracın motorunun sağlıklı çalışmasını çok etkiliyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 9 baskı balatası sıyırmış olan araç çok yakar ![]() kendini ben bu baskı balataya sinsi benzin düşmanı diyorum) mutlaka eskiyince değiştirin ![]() 10 eğer bir yerde 1dk dan fazla duracaksanız aracı söndürün ![]() harcar ![]() ![]() 11 araçta bulunan müzik tesisatı çok kuvvetliyse yakıt tüketimini çoook azda olsun etkiliyor,bilginize(şarj dinamosu kayışa daha fazla elektrik üretmek için baskı yapıyor) 12 uzun yolda ve çok hızlı seyirlerde sunroof u kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13 benzin tasarruf kitleri külliyen yalan ![]() ![]() ![]() 14 power up gibi ürünlerede pek inanmıyorum(yakıt tasarrufu konusunda) ama aracı rahatlatıyor ![]() (castrol gtx macnatec) aldığınız zaman bu ürünlere gerek kalmıyor ![]() ![]() ![]() 15 bu arada dizel araçlarda cut off yok durmaya yakın vitesi boşa alın(yol bilg göre böyle) 16 araçta ağırlık varken çok süratli gitmek arabanın aerodinamizmini kötüleştirir ve motor zorlanacağı için çok yakıt sarfiyatı olur ![]() 17 aslında olayın doğrusu : 98 oktan katalog verisi olan araca 95 oktan benzin koyarsak ufakta olsa yakıt artıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 18 bazı lastiklerin az yuvarlanma direnci olan modelleri var ![]() tercih edin ![]() ![]() ![]() ![]() 19 motor soğukken 1dk dan fazla beklemeyin ![]() ![]() ![]() 20 mümkünse! 2km den az yerlere gitmemeye çalışın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|