![]() |
Senin İçin Öldüm Gülüm |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Senin İçin Öldüm GülümSenin İçin Öldüm Gülüm "Ölmek son değildir gülüm, Ölüm; kavuşmaktır sevdaya ![]() Ve yüreginle gurur duy ki; Bedenini korkmadan ölüme Senin için seren bir sevdaya sahip ![]() Bir akşam vakti, Gözlerine yıldızlarla düşüp Yüreğini " yüreğimle " yıkayacaktım ![]() Her gülüşünde, Gözlerinde yeniden açan baharlara, Delicesine gözlerimle sarılacaktım ![]() Geldiğimde, Yangınlar içinde gördüm yüreğini Alevleri kuşanıp gözlerine, Kibritsiz tutuşturmuşsun denizlerini ![]() Ölümü kazıyıp kirpiklerine, Kuru toprakla kavuşturmuşsun Vuslat yolcusu dizlerini ![]() Gözlerini alevle avuçlarıma düşmüşken Kirpiklerim kuru kalır mı sanıyorsun ? Gidişini bin hançer diye Yüreğime delicesine sürmüşken Bedenim yaşar mi sanıyorsun ? Vurma hançeri yüreğime, Akıtma yüreğini ellerime ![]() Senin yerine, Ben diz çökeyim Azrail`in gölgesine ![]() Senin yerine, Ben göçeyim ateşin sinesine ![]() Bir tek söz söylemeden sus ne olur ![]() Bir günahına bedenimi serecek kadar Bir acına yüreğimi közleyecek kadar Seviyordum seni ![]() Yüreğimi " yüreğine " emanet edip Darağacındaki urganlarını Senin saçların bilip Senin yerine, Gülümseyerek ben ölmeliyim gülüm ![]() Ve bir gün gelirsen yanıma, Yeni açmış kır çiceklerini ser üzerime ![]() Dokunmak istersen toprağıma, Yüreğinle dokun üşüyen tenime ![]() Sorma ne olur neden gittin diye, Bir nefeslik ömrüm vardı; Cennet kokulu sevdana yüreğimi adayıp Senin için öldüm be gülüm ![]() İsmail Sarıgene |
![]() |
![]() |
|