![]() |
Dostluk Kolay Başlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk Kolay BaşlarBir dostluk kolay baslar dostum! Sıradan bir "merhaba" yeter dostluğu pay etmeye ![]() Sonra açılır düş bahçelerinin kapıları usulca ![]() Sır kalmaz aktarılmadık ve sevgi paylaşılmadık ![]() iki insan olursun eğer varsa bir dostun ![]() ![]() Ne kadar cok dostun varsa,o kadar cok nufus edersin dunyaya ![]() Dostlar tukenmeden bırakmazsın dunyanın peşini,tı;pkı dostlarının peşini bırakmadığın gibi ![]() Bir dostluk kolay baslar dostum! Kolayda son bulur sanılır ![]() "Sıkı dostluk tez ayrılık getirir" derler ![]() ![]() Ayrılık gelir gelmesine lakin dostun bir daha gelmez ![]() Zora dustugunde tutunacak bir dal bulmak kolay dostum ![]() "Merhaba" demek kolay insanlara ![]() Fakat taşımaz o dallar seni ![]() Elini attığın her dal elinde kalır ![]() Seni taşıyacak dalı bulmak zor ![]() İnan çok zor dostum ![]() Zamanı yenmek kolay dostum! Doğmak,büyümek,yaşlanmak kolay ![]() Ölmek bile kolay yeri geldiğinde ![]() Hayata 50 yıl çakmak çok kolay ![]() Ömrü bitirmek kolay dostum ![]() Bu yolu yurumek kolay ![]() Şeridinde seyretmek,sıranın sana gelmesini beklemek kolay dostum ![]() Sırası gelenlerin geçtiği kapıyı gormek kolay ![]() Sen Yolunda usulca seyrederken,yanından hızlıca geçenleri izmelemek,onlara imrenmek,"keşke" demek kolay ![]() O yolu yalnız yürümek tek zor olan ![]() Yolda seninle seyredecek,sırasını senle paylaşacak yolcuyu bulmak,beklemek asıl dert ![]() Paylaşmak çok kolay dostum! Derdi,kederi,sevgiyi,mutluluğu,sırrı paylaşmak kolay ![]() Konusmak kolay elbet ![]() Bir çift göze bakarken gülümsemek ya da hüzünlenmek ![]() Ağlamak kolay dostum ![]() Başını yaslayacak bir omuz bulmak kolay ![]() Sarılacak bir beden,tutalacak bir el bulmak kolay ![]() Koklanacak,oksanacak saçları bulmak çok kolay ![]() Öpülecek bir dudak bulmak kolay ![]() Bunları paylaşmak kolay dostum ![]() Bunları paylaşacak insanı bulmak kolay ![]() Fakat hayatını paylaşacağın doğru insanı bulmak zor! İnsanlar nankör dostum ![]() İnsanlar yalancı ![]() ![]() ![]() Tı;pkı dostlar gibi ![]() Dostlar yakar adamı ![]() Soytarıları,dalkavukları lanetler sana ![]() Çünkü soytarılar adidir,yalancı,dolancıdır onlar ![]() Hilelidir tum yasananlar ![]() Uyarır dostun seni,soytarı olmaman için ![]() Sokarsın aklına bunu ![]() ![]() Gun olur, sen ne kadar yırtsanda "ben buyum" diye,yine zorlanırsın dostunun istediği gibi gorunmeye ![]() Şekilden şekile sokar seni ![]() Şekl-i Şemal'ini o belirler artık ![]() Şaklaban eder seni sonunda,soytarı eder ![]() Sen ise, "O" istedi diye ses etmezsin olanlara ![]() Giyersin tum bu saçmalıkları üzerine,takarsın yuzune o komik maskeyi ![]() Ve boyarsın suratını rengarenk boyalarla ![]() Beğenmezsin bu halini aslında ![]() "Bu ben değilim ![]() ![]() Ama oyle olması gerektir ![]() Dost ister bunu işin aslında ![]() Ve sen asla söz geçirmezsin dostuna ![]() Sonra "Çık karsıma soytarı ![]() ![]() "Olmaz ![]() ![]() Utanırsın,tasıyamazsın sen o uzerindeki giysileri,takamazsın o boncukları,zilleri ![]() Ağır gelir bunlar sana ![]() Yı;pratır,eskitir seni ![]() Yer bitirir gururunu ![]() Sen oynamayı da bilmezsin dostum onlar gibi ![]() Salak figurlerle doner durursun onlerinde ![]() Canın yana yana,kalbin sızlaya sızlaya devam edersin bu oyuna ![]() Ağlarsın için için,ama belli etmezsin ![]() "Ya üzülürse dostum benim için" dersin, o gerçek dostlara özgü sonsuz mutavaziliğinle ![]() "O" ise etrafındaki dalkavuklarla,katıla katıla güler senin haline ![]() "Şunun haline bakın ![]() ![]() ![]() Sen ise enazından o eğleniyor diye mutlu olursun ![]() O ziller; bileklerini,boynunu,topuklarını,beynini,kalbini kanatır ![]() O boyalar yakar tum tenini,oyar gözlerini yerinden ![]() Bulanık gorursun herşeyi o zamandan sonra ![]() Tırnaklarını söker yerinden o tahta çarıklar ![]() Kanarsın yavas yavas ![]() Ama tebessümünü eksik etmezsin yüzünden ![]() Dolar gözlerin,ağlarsın usulca ![]() Belli etmeden ağlarsın ![]() Yüzünün bir yanında tebessüm, diğer yanında hüzünle devam edersin raks etmeye ![]() Alkışlar seni dostun ![]() "Harika raks ediyorsun soytarı ![]() ![]() ![]() ![]() Utanarak alırsın onu yerden ![]() İstemezsin aslında ![]() Bunu raks ettiğin için,dostun uğruna bu hallere dustugun için vermesini istersin ![]() Ama uzanır alırsın onu yerden ![]() Ondan gelen bir armağandır bu ![]() Ve sen muhtaçsındır bu armağana ![]() Bu soytarılığa tahammul edemezsin daha fazla ![]() Hergün 10 yıl verirsin ömründen ![]() Ne eski tadın kalmıstır,ne de gücün ![]() Tek kazandıgın sey, soytarılar gibi raks etmeyi öğrenmen olur ![]() Bunun uğruna hayatını versende,dost uğruna yapıldı diye koymaz sana ![]() Gün gelir, yine çağırır dostun seni huzuruna ![]() Sen istemeyerek giyersin yine o kıyafetleri ![]() Boyarsın yüzünü,gözünü ![]() Artık Figürlerin kaliteli,zevzekliğin daha açık,gevezeliğin daha geveze,hareketlerin daha kıvraktır ![]() Ama sen bunu iş edinmişsindir artık ![]() Eski acemiliğin,eski mahcupluğun,eski salaklığını yitirmişsindir ![]() Bu tat vermez dostuna ve dalkavuklarına ![]() Bundan sikayetcidirler artık izleyenlerin ![]() Yeni tatlar ararlar ![]() Bu defa taşlarlar seni,kırbaçlarlar raks ederken ![]() Senin her taş darbesinde kanaman,her kırbaçta inlemen güldürür,heyecanlandırır onları ![]() Sen kanarken ağır ağır, gerçek dostların senin dokulen kanından utanır ![]() Yuhlarlar seni gerçek dostlar ![]() Aldırıs etmezsin onlara ![]() Devam edersin raksına ![]() Bundan da sıkılır zamanla dostun ve dalkavukları ![]() Tahtına cağirir seni dostun ![]() iki muhafız girer koluna ![]() Gotururler seni dostunun tahtına ![]() Yüzüne tükürür, bir zamanlar seni kollarıyla saran dostun ![]() "Yıkıl karşımdan adi soytarı!" der sana ![]() Sen ise "Ama ben dostunum ![]() ![]() ![]() ![]() Muhafızlar tutar kolundan ve atarlar seni kapından ![]() Dönüp bakarsın ardına ![]() Geçirirsin aklından onca yılı ![]() Onla yaşadığın güzel anları,sana dokunusunu,sarılışını anımsarsın ![]() Sana dert yanışını,sevincini,mutluluğunu paylaştığı anları anarsın ![]() Sonra yaptığın soytarılıkları,o zilleri,boyaları,tahta çarıkları hatırlarsın ![]() Gülersin kendi kendine ![]() Düştüğün hallere gülersin ![]() Ama üzülmez,pişman olmasın ![]() Onun için yapmıştın bunları,"O" istediği için yapmiştin ![]() Onu mutlu etmiştin ya sonunda,güldürmüş,eğlendirmiştin ya ![]() Başarmıştın işte ![]() Vicdanın rahattır senin ![]() Sen elinden geleni yapmışsındır ![]() "O" kazandığını sanar ![]() Kapı dışarı etmiştir seni ![]() Ama sen bundan daha beter durumlara onun mutluluğu için katlanmadın mı? Onun mutluluğu için kendi mutluluğunu ertelemedin mi hep? Senin yaptığını hangi ana-baba, hangi dost,hangi Sevgili yapmıştır ona? Gerektiği gibi çeker gidersin dostum ![]() Yurursun paspal paspal yolunda ![]() Etrafındaki insanlar soytarı olduğun için sanatkar gozuyle bakarlar sana ![]() Boyle överlerken seni;sen dövülmüşten,sövülmüşten beter olursun ![]() Sonra dostundan bir haber gelir sana ansızın ![]() "Affet beni dostum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bağışlarsın elbette ![]() Dostsundur çünkü sen,bağışlarsın ![]() Kızmamıştın bile zaten ona ![]() O mutlu olmustu ya,sende mutluydun onla bir ![]() Dönersin ona ![]() Dostunun,seni tahtının yanında bir yerlerde mulazım edeceğini sanarsın ![]() Sevinirsin ![]() Oysa yine arka saflarda bir yerde,beşinci hatta altıncı sınıf bir sıfat alırsın ![]() Yeni bir meslek edinmek zorunda kalırsın yani ![]() Ve yine kovulanacağın günü beklemeye koyulursun,ama mutlusundur sonucta ![]() Gün gelir yine kovulursun ![]() ![]() ![]() Nasıl anlamadım? Sende mi gidiyorsun? Canın sağolsun dostum ![]() Hikayem bitmişti zaten ![]() Beni ararsan şu karşı sokaktayım herzaman ![]() Evet evet 4555,orası işte ![]() Gelir geçerken bir fincan sevgimi içmeden geçme ![]() Üzgün müsün? Acelen mi var? Anladım güzel dostum,Sağlık olsun, üzülme değmez ![]() Ne diyelim, Yolun açık olsun!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
Dostluk Kolay Başlar |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dostluk Kolay Başlarayy gerçekten ok güzel Gözlerim doldu |
![]() |
![]() |