Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kara, lahana, sarması

Etli Kara Lahana Sarması

Eski 11-03-2009   #1
b@ron
Varsayılan

Etli Kara Lahana Sarması



Malzemeler:
2 demet kara lahana
05 kg koyun kıyma
2 baş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ,tuz, karabiber

Lahana yaprakları kaynamakta olan tuzlu suya atılır 5 dakika kaynatıldıktan sonra alınır Ayrı bir kapta doğranmış soğanlar kıyma, salça pirniçler maydanoz ile naneler ile iç hazırlanır Hazırlanan içten 1 çorba kaşığı yaprakların içine koyularak dolma sarılır Sıkı olarak tencereye yerleştirilip üzerine ağır bir kapak kapatılır Su ilave edilerek orta hararetli ateşte yarım saat kadar pişirilir Piştikten sonra soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz Yoğurt ile servis yapılır

__________________
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Etli Kara Lahana Sarması

Eski 11-04-2009   #2
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Etli Kara Lahana Sarması



süper bayılırım etli kara lahanaya
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Etli Kara Lahana Sarması

Eski 05-22-2010   #3
Şengül Şirin
Varsayılan

Cevap : Etli Kara Lahana Sarması



Etli Karalahana Sarması
5 kişilik

Malzeme:
3 demet karalahana
500 gram kıyma
3 adet soğan
2 kahve fincanı pilavlık pirinç
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı bitkisel margarin
Tuz
Karabiber


Tarifi
Karalahanaları saplarından ayırın Kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin Süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin Soğanları ince kıyıp bir kabın içine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, pirinç, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip iyice karıştırın Lahana yapraklarına iç malzemesinden ekleyerek sarın Tencereye eritilmiş margarin ve kalan domates salçasını alın Sarmaları dizin 2 bardak su ekleyerek yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin Yoğurtla birlikte servis yapın

__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.