![]() |
Etli Kara Lahana Sarması
Malzemeler:
2 demet kara lahana 0.5 kg. koyun kıyma 2 baş soğan 1 çay bardağı pirinç 1 demet taze nane 1 demet maydanoz 2 çorba kaşığı salça 1 çay bardağı sıvı yağ,tuz, karabiber. Lahana yaprakları kaynamakta olan tuzlu suya atılır. 5 dakika kaynatıldıktan sonra alınır. Ayrı bir kapta doğranmış soğanlar kıyma, salça pirniçler maydanoz ile naneler ile iç hazırlanır. Hazırlanan içten 1 çorba kaşığı yaprakların içine koyularak dolma sarılır. Sıkı olarak tencereye yerleştirilip üzerine ağır bir kapak kapatılır. Su ilave edilerek orta hararetli ateşte yarım saat kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz. Yoğurt ile servis yapılır. |
Cevap : Etli Kara Lahana Sarması
:yattara.png: süper bayılırım etli kara lahanaya.
|
Cevap : Etli Kara Lahana Sarması
1 Eklenti(ler)
Etli Karalahana Sarması
5 kişilik Malzeme: 3 demet karalahana 500 gram kıyma 3 adet soğan 2 kahve fincanı pilavlık pirinç 1/2 demet maydanoz 2 çorba kaşığı domates salçası 2 çorba kaşığı bitkisel margarin Tuz Karabiber http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274549436 Tarifi Karalahanaları saplarından ayırın. Kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin. Soğanları ince kıyıp bir kabın içine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, pirinç, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip iyice karıştırın. Lahana yapraklarına iç malzemesinden ekleyerek sarın. Tencereye eritilmiş margarin ve kalan domates salçasını alın. Sarmaları dizin. 2 bardak su ekleyerek yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.