ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Kara Lahana Sarması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=96195)

b@ron 11-03-2009 11:55 PM

Etli Kara Lahana Sarması
 
Malzemeler:
2 demet kara lahana
0.5 kg. koyun kıyma
2 baş soğan
1 çay bardağı pirinç
1 demet taze nane
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı sıvı yağ,tuz, karabiber.

Lahana yaprakları kaynamakta olan tuzlu suya atılır. 5 dakika kaynatıldıktan sonra alınır. Ayrı bir kapta doğranmış soğanlar kıyma, salça pirniçler maydanoz ile naneler ile iç hazırlanır. Hazırlanan içten 1 çorba kaşığı yaprakların içine koyularak dolma sarılır. Sıkı olarak tencereye yerleştirilip üzerine ağır bir kapak kapatılır. Su ilave edilerek orta hararetli ateşte yarım saat kadar pişirilir. Piştikten sonra soğuyuncaya kadar kapağı açılmaz. Yoğurt ile servis yapılır.

Şengül Şirin 11-04-2009 12:03 AM

Cevap : Etli Kara Lahana Sarması
 
:yattara.png: süper bayılırım etli kara lahanaya.

Şengül Şirin 05-22-2010 08:31 PM

Cevap : Etli Kara Lahana Sarması
 
1 Eklenti(ler)
Etli Karalahana Sarması
5 kişilik

Malzeme:
3 demet karalahana
500 gram kıyma
3 adet soğan
2 kahve fincanı pilavlık pirinç
1/2 demet maydanoz
2 çorba kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı bitkisel margarin
Tuz
Karabiber

http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1274549436
Tarifi
Karalahanaları saplarından ayırın. Kaynar suda 4-5 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzülmeleri için bir süzgeçte bekletin. Soğanları ince kıyıp bir kabın içine kıyma, ince kıyılmış maydanoz, pirinç, 1 çorba kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve yarım su bardağı su ekleyip iyice karıştırın. Lahana yapraklarına iç malzemesinden ekleyerek sarın. Tencereye eritilmiş margarin ve kalan domates salçasını alın. Sarmaları dizin. 2 bardak su ekleyerek yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurtla birlikte servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.