Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi |
|
|
#1 |
|
b@ron
|
Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi2 domates 2 sivribiber 1 çay bardağı şehriye 1/2 çay bardağı sıvı yağ 5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir) 1 çay kaşığı karabiber 3 çay kaşığı tuz üç dört dal kıyılmış maydanoz ve çeyrek limon Domateslerin kabuğunu soy ince ince küp şeklinde doğra Biberlerin çekirdeğini çıkar¸ ince ince kıy Tencereye sıvı yağı koy¸ domates ve biberi ekleyip iyice sote et Beş bardak suyu¸ tuz ve karabiberi ilave et¸ kaynat¸ şehriyeleri at Yarım saat pişir Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave et![]() Malzemeler 500 gr Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Domates 2 5 Su Bardağı Sıcak Su5 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 5 Çorba Kaşığı Un1 5 Su Bardağı Süt2 Çorba Kaşığı rende Hazırlanışı Tencereye etleri alıp¸ etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun Ardından tereyağını¸ küçük kesilmiş soğanları ekleyin 3 dakika daha kavurun 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin Rendelenmiş domatesleri¸ kekiği¸ sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek¸ etler yumuşayana dek pişirin![]() Patlıcanları ateşte közleyin Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin Suyunu iyice süzün Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın![]() Tereyağını bir tavada eritin 1 5 çorba kaşığı unu ekleyin Sararana dek kavurun Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin Karışım koyulaştığında ateşten alın İnce kıyılmış patlıcanları¸ tuzu¸ rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin Hızla karıştırıp¸ servis tabağına alın Üzerine eti koyarak¸ servis yapın
__________________
![]() |
|
|
|