ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Çorba (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=686)
-   -   Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=96193)

b@ron 11-03-2009 11:53 PM

Şehriye Çorbası ve Hünkar Beğendi
 
2 domates
2 sivribiber
1 çay bardağı şehriye
1/2 çay bardağı sıvı yağ
5 su bardağı su (1 bardağı tavuk suyu olabilir)
1 çay kaşığı karabiber
3 çay kaşığı tuz
üç dört dal kıyılmış maydanoz ve çeyrek limon

Domateslerin kabuğunu soy ince ince küp şeklinde doğra. Biberlerin çekirdeğini çıkar¸ ince ince kıy. Tencereye sıvı yağı koy¸ domates ve biberi ekleyip iyice sote et. Beş bardak suyu¸ tuz ve karabiberi ilave et¸ kaynat¸ şehriyeleri at. Yarım saat pişir. Servis yaparken ince kıyılmış maydanoz ve limonu ilave et.


Malzemeler

500 gr Koyun Eti
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Sirke
2 Adet Domates
2.5 Su Bardağı Sıcak Su
5 Adet Patlıcan
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Çorba Kaşığı Un
1.5 Su Bardağı Süt
2 Çorba Kaşığı rende


Hazırlanışı

Tencereye etleri alıp¸ etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını¸ küçük kesilmiş soğanları ekleyin. 3 dakika daha kavurun. 1 çorba kaşığı sirkeyi ilave edin. Rendelenmiş domatesleri¸ kekiği¸ sıcak suyu ve en son tuzu ekleyerek¸ etler yumuşayana dek pişirin.
Patlıcanları ateşte közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra limonlu suda 5 dakika bekletin. Suyunu iyice süzün. Keskin bir bıçak yardımıyle çok ince kıyın.
Tereyağını bir tavada eritin. 1.5 çorba kaşığı unu ekleyin. Sararana dek kavurun. Sürekli karıştırarak soğuk sütü ilave edin. Karışım koyulaştığında ateşten alın. İnce kıyılmış patlıcanları¸ tuzu¸ rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin. Hızla karıştırıp¸ servis tabağına alın.
Üzerine eti koyarak¸ servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.