![]() |
Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül Yuvası |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül YuvasıMalzemeler 1 Adet soğan 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Su bardağı ince bulgur 1 Çorba kaşığı kuşüzümü 2 Adet ince doğranmış sivri biber 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz Hazırlanışı * 1 Adet soğanı rendeleyin ![]() * Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın ![]() * Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun ![]() * Üzerine 1 su bardağı suyu dökün ![]() * Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin ![]() * 1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin ![]() * Kısık ateşte pişirin ![]() * Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin ![]() * Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın ![]() bülbül yuvası ![]() MALZEMELER Yarım kilo un 3 Adet yumurta 1 Çay bardağı süt 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Tutm tuz 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Kase nişasta İçine : Yarım kilo ceviz Üzerine : 1 Paket margarin Şerbeti için : 7 Su bardağı tozşeker 8 Su bardağı su Yarım limon HAZIRLANIŞI * Ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın ![]() * Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın ![]() * Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın ![]() * Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun ![]() * Daha sonra hamurdan 30 parça koparın ![]() * Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın ![]() * Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin ![]() * Yufkayı oklavaya sarın ![]() * Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin ![]() * Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin ![]() * Hamurlar bitene kadar bu işlenleri uygulayın ![]() * Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin ![]() * 1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin ![]() * Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin ![]() * Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
|