![]() |
Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül Yuvası
Malzemeler
1 Adet soğan 1 Kahve fincanı sıvıyağ 1 Su bardağı ince bulgur 1 Çorba kaşığı kuşüzümü 2 Adet ince doğranmış sivri biber 1 Çorba kaşığı tereyağı 1 Tatlı kaşığı tarçın 1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz Hazırlanışı * 1 Adet soğanı rendeleyin. * Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın. * Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun. * Üzerine 1 su bardağı suyu dökün. * Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin. * 1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin. * Kısık ateşte pişirin. * Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin. * Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın. bülbül yuvası. MALZEMELER Yarım kilo un 3 Adet yumurta 1 Çay bardağı süt 1 Çay bardağı sıvıyağ 1 Tutm tuz 3 Çorba kaşığı yoğurt 1 Kase nişasta İçine : Yarım kilo ceviz Üzerine : 1 Paket margarin Şerbeti için : 7 Su bardağı tozşeker 8 Su bardağı su Yarım limon HAZIRLANIŞI * Ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın. * Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın. * Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. * Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. * Daha sonra hamurdan 30 parça koparın. * Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın. * Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin. * Yufkayı oklavaya sarın. * Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin. * Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin. * Hamurlar bitene kadar bu işlenleri uygulayın. * Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin. * 1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin. * Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. * Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.