ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül Yuvası (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=96192)

b@ron 11-03-2009 11:52 PM

Cevizli Bulgur Pilavı ve Bülbül Yuvası
 
Malzemeler
1 Adet soğan
1 Kahve fincanı sıvıyağ
1 Su bardağı ince bulgur
1 Çorba kaşığı kuşüzümü
2 Adet ince doğranmış sivri biber
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Tatlı kaşığı tarçın
1 Su bardağı iri dövülmüş ceviz


Hazırlanışı
* 1 Adet soğanı rendeleyin.
* Tencerede 1 kahve fincanı sıvıyağı kızdırın.
* Soğanları yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
* Üzerine 1 su bardağı suyu dökün.
* Kaynayınca 1 su bardağı bulguru ilave edin.
* 1 Çorba kaşığı kuş üzümü ve 2 adet doğranmış yeşil biberi ekleyin.
* Kısık ateşte pişirin.
* Bulgur suyunu çekinceye 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz ve tarçını da tencereye ilave edin.
* Tüm malzemeleri karıştırın ve sıcak olarak serivs yapın.

bülbül yuvası.
MALZEMELER
Yarım kilo un
3 Adet yumurta
1 Çay bardağı süt
1 Çay bardağı sıvıyağ
1 Tutm tuz
3 Çorba kaşığı yoğurt
1 Kase nişasta
İçine :
Yarım kilo ceviz
Üzerine :
1 Paket margarin
Şerbeti için :
7 Su bardağı tozşeker
8 Su bardağı su
Yarım limon

HAZIRLANIŞI
* Ön hazırlık olarak 8 su bardağı su ile 7 su bardağı tozşekeri kaynatın.
* Daha sonra içine yarım limon sıkıp, şerbeti soğumaya bırakın.
* Başka bir kapta yarım kilo un, 3 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın.
* Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun.
* Daha sonra hamurdan 30 parça koparın.
* Her parçanın üzerine nişasta serpip, yufka açın.
* Açılan yufkaların içine dövülmüş ceviz serpin.
* Yufkayı oklavaya sarın.
* Daha sonra oklavanın üzerinde yufkayı ikiye kesin.
* Kesilen yufkaları oklavada büzerek sıyırın ve uçlarını birleştirin.
* Hamurlar bitene kadar bu işlenleri uygulayın.
* Hazırladığınız bülbül yuvalarını tepsiye dizin.
* 1 Paket margarini eritip, bülbül yuvalarının üzerlerine gezdirin.
* Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
* Tatlıları fırından aldıktan sonra önceden hazırladığınız şerbeti, bülbül yuvalarının üzerine gezdirerek dökün.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.