![]() |
Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
b@ron
|
![]() Bahçıvan Güvecive Kadayıf DolmasıMALZEMELER 2 Adet patlıcan 2 Adet domates 3 Adet çarliston biber 2 Adet kuru soğan 1 Baş sarımsak Yarım kilo kuşbaşı koyun eti Yarım su bardağı ayçiçek yağı Tuz, karabiber, kimyon HAZIRLANIŞI Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin ![]() Ardından enine ikiye kesin ![]() Tuzlu suda 30 dakika bekletin ![]() Yıkayıp, suyunu süzün ![]() Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın ![]() 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin ![]() Güveç tenceresine eti alın ![]() Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun ![]() Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin ![]() Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin ![]() Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın ![]() Çok kısık ateşte pişirin ![]() Kadayıf dolması Kadayıf dolması KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 250 gr tel kadayıf 200 gr çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker 4 yumurta Yarım çay bardağı su Kızartmak için bol sıvıyağ 200 gr taze kaymak Şerbet için: 2 ![]() 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: * Kadayıfı tel tel ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın ![]() ![]() * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolması |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolmasıbu yemekleri denemek isterim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|