![]() |
Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolması
MALZEMELER
2 Adet patlıcan 2 Adet domates 3 Adet çarliston biber 2 Adet kuru soğan 1 Baş sarımsak Yarım kilo kuşbaşı koyun eti Yarım su bardağı ayçiçek yağı Tuz, karabiber, kimyon HAZIRLANIŞI Patlıcanları alaca soyarak, boyuna dörde kesin. Ardından enine ikiye kesin. Tuzlu suda 30 dakika bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. Üzerine piyazlık doğranmış soğanları, kabukları soyulmuş srımsakları, iri doğranmış çarliston biberleri ve domatesleri, tuzu, karabiber ve kimyonu ekleyip karıştırın. 10 Dakika sebzeler suyunu salana dek bekletin. Güveç tenceresine eti alın. Et suyunu bırakıp, çekene dek kavurun. Et suyunu iyice çekince sebzeleri tencereye dizin. Üzerine yarım su bardağı ayçiçek yağını gezdirin. Güvecin ağız kısmını alüminyum folyo ile kapatıp, tencerenin kapağını kapatın. Çok kısık ateşte pişirin. Kadayıf dolması Kadayıf dolması KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 20 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 250 gr tel kadayıf 200 gr çekilmiş ceviz 2 çorba kaşığı tozşeker 4 yumurta Yarım çay bardağı su Kızartmak için bol sıvıyağ 200 gr taze kaymak Şerbet için: 2.5 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı: * Kadayıfı tel tel ayırın. Avuç içi büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasına çekilmiş ceviz yerleştirip sıkıca sararak kapatın. Malzeme bitinceye kadar işleme devam edin. * Derin bir kapta yumurtaları suyla çırpın. Hazırladığınız kadayıf dolmalarını bu karışıma batırıp kızgın yağda nar gibi oluncaya kadar kızartın. * Şerbet için; su ve şekeri bir tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın. * Sıcak kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Kaymak eşliğinde servis yapın. |
Cevap : Bahçıvan Güvecive Kadayıf Dolması
bu yemekleri denemek isterim...emeğine sağlık...
|
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.