Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Genel Bilgiler > Pratik Bilgiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
aylarda, balık, lezzetlidir

Hangi Aylarda Balık Lezzetlidir ?

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hangi Aylarda Balık Lezzetlidir ?




-- OCAK --

Uskumru, lüfer, palamut, istavrit lezzetini korur Kefal ve hamsi tam yağlı durumdadır Cinekop, kofana, mezgit, berlam, minakop, dere pisisi, pazarlarda kolayca bulunur

Tekir ve kırlangıç bolca avlanır Barbunya, kilic, mercan, sinagrit az tutulur

-- ŞUBAT --

Bu ayda kalkan mevsimi baslar Mayıs sonuna kadar devam eder Tekir yine bolca çıkar Uskumru, lüfer, palamut yağını kaybetmeye başlar Gümüş balığı, kefal, dere pisisi, minakop lezzetle yenir

-- MART --

Kefal, levrek ve kalkanın en lezzetli zamanıdır Uskumru, çiroz olmaya yuz tutmustur Tavası ve pilakisi yapılabilir

Gümüş balığı fazlaca çıkmaya başlar Lüfer ve palamut yağını kaybettiğinden sadece tava ve pilaki yapılmaya elverişlidir

Kofananın ızgarası olur Minakop ve tekir her zaman oldugu gibi lezzetlidir

-- NİSAN --

Kalkan yine başta gelir En bol zamanıdır Mercan, levrek, kılıc ve kırlangıç bolca çıkmaya başlar Dolayısıyla diğer aylara oranla daha ucuzdur Bu ayda ve mayısta kılıç, ağustos ve kasım aylarında tutulanlar kadar lezzetli değildir

Gümüş balığı, kefal, mezgit, berlam, minakop, tekir ve

barbunya cok tutulur Eskina bu ayda görülür Levrek kadar

lezzetlidir Uskumru artık çiroz olmustur Kaya balığı fazlaca

avlanır ve ucuzdur

-- MAYIS --

Levrek, barbunya, dil balığı, tekir, kılıç ve iskorpit zevkle yenir

Fazlaca çıktığından pazarlarda her gün bulmak mümkündür

Uskumru, torik, palamut, hamsi ve istavrit yağını kaybetmiştir

Kefal yine lezzetlidir

-- HAZİRAN --

Bu ayda balıklar az tutulur Dip balıklari yumurtalarını dökmüş

olduklarından dağınık gezerler Bu nedenle haziran ayı balıkçılık

açısından verimsizdir Tekir, barbunya, gelincik, mercan, sinagrit, levrek ve eskina bulunur Fakat pahalıdır

-- TEMMUZ --

Sardalyanın mevsimi başlamıştır Ekim ortasına kadar lezzetini

devam ettirir Kolyoz, istavrit, uskumru, tava ve haşlamaya

elverişlidir Tekir ve barbunya yine lezzetlidir Kefal bu ayda

lezzetsizdir ve üretimi azdır

-- AĞUSTOS --

Çingene palamutu mevsimini açar Boyu uskumru kadar veya

biraz daha iridir Levrege bile tercih edilir Sardalyanın ise en

lezzetli zamanıdır Yine bu ayda kılıcın tadına doyum olmaz

Kolyozun tavası, pilakisi yapılır Izmarit lezzetini bulmuştur

Kefal tavsiye edilmez

-- EYLÜL --

Sardalye ve kılıç lezzetlidir Palamut irileşir Her türlü pişirilmeye

elverişlidir Lüfer bu dönem pahalıdır Kolyoz, istavrit ve kırlangıç bolca cıkar

-- EKİM --

Geçici balıkların, yazın Karadeniz'de beslenip, Marmara'ya göçe

başladıkları aydır Bu nedenle bol miktarda tutulur Uskumru

turfanda olarak kendisini gösterir Lüfer tam lezzetini kazanmıştır

İstavritte yağlanmıstır Palamut bolca çıkar Tekir, barbunya, kılıç, levrek, sinagrit, mercan, sardalya, eskina, minakop, torik, izmarit, iztrangiloz ve aterina gibi balıkları nispeten ucuz olarak temin etmek mümkündür

-- KASIM --

Uskumrunun en iyi zamanıdır Kasım ayında bol bulunan ve lezzetli olan balıklar bu ayda da lezzetlidir Torik akışı başlamıştır Lakerdası yapılır Pisinin en nefis oldugu aydır

-- ARALIK --

Uskumru, lüfer, palamut ve torik yağlı olduklarından her türlü yemeği yapılır Hamsi de lezzetlidir Tekir bol bulunur


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.