Sütlü Ekmek |
11-02-2009 | #1 |
Şengül Şirin
|
Sütlü EkmekSütlü Ekmek içindekiler
hazırlanışı
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Cevap : Sütlü Ekmek |
02-27-2010 | #2 |
Şengül Şirin
|
Cevap : Sütlü EkmekSütlü Ekmek Tarifi Malzemeler, 4 su bardağı un 1 paket aktif maya (instant) 2,5 çay bardağı ılık süt 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı, Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın Sırasıyla maya, süt, tereyağ, toz şeker ve tuzu ekleyin Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp mayalanması için 40 dakika bekletin Sürenin sonunda hamuru bir kere daha yoğurun Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın Fırın tepsisini yağlayıp ekmekleri aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin Ekmeklerin mayalanması için 25 dakika daha tepside bekletin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin Afiyet olsun
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
|