ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Sütlü Ekmek (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=96058)

Şengül Şirin 11-02-2009 08:34 PM

Sütlü Ekmek
 
1 Eklenti(ler)
Sütlü Ekmek


içindekiler


  • 3/4 su bardağı süt
  • 1/4 su bardağı su
  • 3 + 1/4 su bardağı ekmek unu (ben beyaz + kepekli un kullandım)
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım tatlı kaşığı instant maya
http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1257183250
hazırlanışı
  • Makineye sütü ve suyu koyun. Unu sıvıların üzerini tamamen kaplayacak şekilde serpin.
  • Tuz, şeker ve tereyağını kabın farklı köşelerine koyun.
  • Unun ortasını hafifçe açarak (ancak suya ulaşmayacak şekilde) mayayı ortaya dökün.
  • Normal ekmek pişirme konumu (1.ayar), orta sıcaklık.
  • Yaklaşık 3 saat sonra (2:53 dak) kabıyla beraber ekmeği makineden alın.
  • Biraz soğuduktan sonra kabından çıkartın (soğumadan keserseniz ekmeğiniz ufalanabilir).



Şengül Şirin 02-27-2010 06:35 PM

Cevap : Sütlü Ekmek
 
Sütlü Ekmek Tarifi


http://frmsinsi.net/attachment.php?a...1&d=1267284873


Malzemeler,
4 su bardağı un
1 paket aktif maya (instant)
2,5 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı,
Yoğurma kabına unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Sırasıyla maya, süt, tereyağ, toz şeker ve tuzu ekleyin.
Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun.
Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp mayalanması için 40 dakika bekletin.
Sürenin sonunda hamuru bir kere daha yoğurun.
Hamurdan orta büyüklükte parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın.
Fırın tepsisini yağlayıp ekmekleri aralarında boşluk kalacak şekilde yerleştirin.
Ekmeklerin mayalanması için 25 dakika daha tepside bekletin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Afiyet olsun:orjinal:


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.