Dünyanın En Güzel Kampüslü Üniversiteleri |
10-21-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dünyanın En Güzel Kampüslü ÜniversiteleriDünyanın en güzel kampüslü üniversiteleri Forbes dünyanın en güzel üniversite kampüslerini açıkladı Listede ilk sırada Oxford Üniversitesi`nin kampüsü geliyor Oxford Üniversitesi - İngiltere İngiltere`nin Oxford kentinde yer almaktadır 12 yüzyılda kurulan üniversite, Anglo-sakson dünyasının en eski üniversitesidir Günümüzde de dünyanın en saygın önde gelen eğitim kurumları arasındadır Üniversitede 130 ülkeden 18000`den fazla öğrenci eğitim almaktadır Yale Üniversitesi - ABD Yale Üniversitesi, Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunmaktadır 1701 yılında Collegiate School adı altında kurulan üniversitenin kökleri 1640`lara uzanır ABD`nin üçüncü en eski üniversitesi ve en prestijli okullarından biridir Ülkenin en tanınmış sekiz özel üniversitesini bir araya getiren "Ivy League"`in bir üyesidir Son 33 yılda ABD başkanı olan altı kişiden dördü Yale mezunudur Dublin (Trinity) Üniversitesi - İrlanda Dublin Üniversitesi (University of Dublin ya da Trinity College Dublin) Kraliçe I Elizabeth tarafından 1592 yılında kurulmuştur ve İrlanda`nın ilk üniversitesidir Oxford ve Cambridge Üniversitesi örnek alınarak kurulan üniversite ilk yıllarında sadece Protestan öğrenci kabul etmekteydi Buna tepki olarak bir diğer İrlanda üniversitesi olan Ulusal Dublin Üniversitesi`nin Dublin Koleji, özellikle Katolik öğrencilere eğitim vermek için kuruldu Virginia Üniversitesi - ABD Virginia Üniversitesi, Virginia`da yer alan bir araştırma üniversitesidir eski ABD başkanlarından, Thomas Jefferson tarafından 1819 yılında kurulmuştur Kurulduğu tarihte, ABD`de ilk kez yüksek öğrenimin dinsel eğitimden tamamen bağımsız tutulduğu ilk üniversite olma özelliğini kazanmıştır Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz (University of California Santa Cruz) - ABD Amerika`nın en seçkin ve prestijli üniversitelerinden University of California`ya bağlı üniversitelerden biri olan University of Santa Cruz, San Francisco`ya 90 dk mesafededir Ayrıca Amerika`nın teknoloji üssü olarak bilinen Silicon Vadisine sadece 45 dk uzaklıktadır Stanford Üniversitesi - ABD Stanford Üniversitesi, ABD`nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko`nun 40 km güneydoğusunda bulunan dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir Şu anda dünyada en büyük bütçeye sahip 3 üniversitedir Ayrıca Silikon Vadisi`nin yaratıcısı ve kurucusu Stanford Üniversitesi`dir Princeton Üniversitesi - ABD Sekiz "Ivy Lig" üniversiteden biri olan Princeton, New Jersey eyaletinde yer almaktadır Sadece Amerika` nın değil dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır Bologna Üniversitesi (İtalya) Bolonya Üniversitesi halen eğitim veren dünyanın en eski üniversitesi ve İtalya`nın ikinci büyük üniversitesidir İtalya`nın Bolonya şehrinde yer almaktadır Cincinnati Üniversitesi (ABD) Cincinnati Üniversitesi 1819 yılında kurulmuştur 13 kolej ve 5 kampüsten olmuşmaktadır Birçok alanda en iyi 10 arasında yer almaktadır egitimalcom |
|