Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Kültür - San'at & Eğitim > Üniversiteler & Kampüsler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dünyanın, güzel, kampüslü, üniversiteleri

Dünyanın En Güzel Kampüslü Üniversiteleri

Eski 10-21-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Dünyanın En Güzel Kampüslü Üniversiteleri

Dünyanın en güzel kampüslü üniversiteleri

Forbes dünyanın en güzel üniversite kampüslerini açıkladı Listede ilk sırada Oxford Üniversitesi`nin kampüsü geliyor

Oxford Üniversitesi - İngiltere

İngiltere`nin Oxford kentinde yer almaktadır 12 yüzyılda kurulan üniversite, Anglo-sakson dünyasının en eski üniversitesidir

Günümüzde de dünyanın en saygın önde gelen eğitim kurumları arasındadır Üniversitede 130 ülkeden 18000`den fazla öğrenci eğitim almaktadır

Yale Üniversitesi - ABD

Yale Üniversitesi, Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunmaktadır 1701 yılında Collegiate School adı altında kurulan üniversitenin kökleri 1640`lara uzanır

ABD`nin üçüncü en eski üniversitesi ve en prestijli okullarından biridir Ülkenin en tanınmış sekiz özel üniversitesini bir araya getiren "Ivy League"`in bir üyesidir Son 33 yılda ABD başkanı olan altı kişiden dördü Yale mezunudur

Dublin (Trinity) Üniversitesi - İrlanda

Dublin Üniversitesi (University of Dublin ya da Trinity College Dublin) Kraliçe I Elizabeth tarafından 1592 yılında kurulmuştur ve İrlanda`nın ilk üniversitesidir

Oxford ve Cambridge Üniversitesi örnek alınarak kurulan üniversite ilk yıllarında sadece Protestan öğrenci kabul etmekteydi Buna tepki olarak bir diğer İrlanda üniversitesi olan Ulusal Dublin Üniversitesi`nin Dublin Koleji, özellikle Katolik öğrencilere eğitim vermek için kuruldu

Virginia Üniversitesi - ABD

Virginia Üniversitesi, Virginia`da yer alan bir araştırma üniversitesidir eski ABD başkanlarından, Thomas Jefferson tarafından 1819 yılında kurulmuştur

Kurulduğu tarihte, ABD`de ilk kez yüksek öğrenimin dinsel eğitimden tamamen bağımsız tutulduğu ilk üniversite olma özelliğini kazanmıştır

Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz (University of California Santa Cruz) - ABD

Amerika`nın en seçkin ve prestijli üniversitelerinden University of California`ya bağlı üniversitelerden biri olan University of Santa Cruz, San Francisco`ya 90 dk mesafededir Ayrıca Amerika`nın teknoloji üssü olarak bilinen Silicon Vadisine sadece 45 dk uzaklıktadır

Stanford Üniversitesi - ABD

Stanford Üniversitesi, ABD`nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko`nun 40 km güneydoğusunda bulunan dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir

Şu anda dünyada en büyük bütçeye sahip 3 üniversitedir Ayrıca Silikon Vadisi`nin yaratıcısı ve kurucusu Stanford Üniversitesi`dir

Princeton Üniversitesi - ABD

Sekiz "Ivy Lig" üniversiteden biri olan Princeton, New Jersey eyaletinde yer almaktadır Sadece Amerika` nın değil dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır

Bologna Üniversitesi (İtalya)

Bolonya Üniversitesi halen eğitim veren dünyanın en eski üniversitesi ve İtalya`nın ikinci büyük üniversitesidir İtalya`nın Bolonya şehrinde yer almaktadır

Cincinnati Üniversitesi (ABD)

Cincinnati Üniversitesi 1819 yılında kurulmuştur 13 kolej ve 5 kampüsten olmuşmaktadır Birçok alanda en iyi 10 arasında yer almaktadır

egitimalcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com