![]() |
Dünyanın En Güzel Kampüslü Üniversiteleri
Dünyanın en güzel kampüslü üniversiteleri Forbes dünyanın en güzel üniversite kampüslerini açıkladı. Listede ilk sırada Oxford Üniversitesi`nin kampüsü geliyor. Oxford Üniversitesi - İngiltere İngiltere`nin Oxford kentinde yer almaktadır. 12. yüzyılda kurulan üniversite, Anglo-sakson dünyasının en eski üniversitesidir. Günümüzde de dünyanın en saygın önde gelen eğitim kurumları arasındadır. Üniversitede 130 ülkeden 18000`den fazla öğrenci eğitim almaktadır. Yale Üniversitesi - ABD Yale Üniversitesi, Connecticut eyaletinin New Haven kentinde bulunmaktadır. 1701 yılında Collegiate School adı altında kurulan üniversitenin kökleri 1640`lara uzanır. ABD`nin üçüncü en eski üniversitesi ve en prestijli okullarından biridir. Ülkenin en tanınmış sekiz özel üniversitesini bir araya getiren "Ivy League"`in bir üyesidir. Son 33 yılda ABD başkanı olan altı kişiden dördü Yale mezunudur. Dublin (Trinity) Üniversitesi - İrlanda Dublin Üniversitesi (University of Dublin ya da Trinity College Dublin) Kraliçe I. Elizabeth tarafından 1592 yılında kurulmuştur ve İrlanda`nın ilk üniversitesidir. Oxford ve Cambridge Üniversitesi örnek alınarak kurulan üniversite ilk yıllarında sadece Protestan öğrenci kabul etmekteydi. Buna tepki olarak bir diğer İrlanda üniversitesi olan Ulusal Dublin Üniversitesi`nin Dublin Koleji, özellikle Katolik öğrencilere eğitim vermek için kuruldu. Virginia Üniversitesi - ABD Virginia Üniversitesi, Virginia`da yer alan bir araştırma üniversitesidir. eski ABD başkanlarından, Thomas Jefferson tarafından 1819 yılında kurulmuştur. Kurulduğu tarihte, ABD`de ilk kez yüksek öğrenimin dinsel eğitimden tamamen bağımsız tutulduğu ilk üniversite olma özelliğini kazanmıştır. Kaliforniya Üniversitesi, Santa Cruz (University of California Santa Cruz) - ABD Amerika`nın en seçkin ve prestijli üniversitelerinden University of California`ya bağlı üniversitelerden biri olan University of Santa Cruz, San Francisco`ya 90 dk mesafededir. Ayrıca Amerika`nın teknoloji üssü olarak bilinen Silicon Vadisine sadece 45 dk. uzaklıktadır. Stanford Üniversitesi - ABD Stanford Üniversitesi, ABD`nin Kaliforniya eyaletinde San Fransisko`nun 40 km güneydoğusunda bulunan dünyanın en iyi üniversitelerinden biridir. Şu anda dünyada en büyük bütçeye sahip 3. üniversitedir. Ayrıca Silikon Vadisi`nin yaratıcısı ve kurucusu Stanford Üniversitesi`dir. Princeton Üniversitesi - ABD Sekiz "Ivy Lig" üniversiteden biri olan Princeton, New Jersey eyaletinde yer almaktadır. Sadece Amerika` nın değil dünyanın en iyi üniversiteleri arasında yer almaktadır. Bologna Üniversitesi (İtalya) Bolonya Üniversitesi halen eğitim veren dünyanın en eski üniversitesi ve İtalya`nın ikinci büyük üniversitesidir. İtalya`nın Bolonya şehrinde yer almaktadır. Cincinnati Üniversitesi (ABD) Cincinnati Üniversitesi 1819 yılında kurulmuştur. 13 kolej ve 5 kampüsten olmuşmaktadır. Birçok alanda en iyi 10 arasında yer almaktadır. egitimal.com |