![]() |
Zencefilin Diğer Kullanım Alanları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zencefilin Diğer Kullanım AlanlarıZencefilin Diğer Kullanım Alanları Tarçın kokusuna benzeyen özel kokulu zencefil, lezzet vermek amacıyla yemeklere, yemek soslarına rendelenerek ilave edilebilir ![]() ![]() Tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanılması sindirimi kolaylaştırır hem de farklı bir lezzet sunar ![]() Zencefil; kek, kurabiye, pasta, bisküvi için de farklı bir lezzet kapısıdır ![]() Egzotik kokusu ve tadıyla çorbalarınıza da ufak rendeler şeklinde ilave edebilirsiniz ![]() Taze zencefilin reçel ve marmelatı yapılabildiği gibi reçel ve marmelatlara ilave edildiğinde de ayrı bir lezzet katar ![]() Taze zencefil dilimleri ile kışın çay demleyebilir, yazın limonatasını yapabilirsiniz ![]() Kurutulup öğütülerek toz haline getirilmiş kökleri ve de rendelenmiş taze zencefil dilimleri ekmek, tatlı, pasta, bisküvilerin yapımında da kullanılır ![]() ![]() Baharat: Özellikle zayıf ve sinirsel etkiye açık mideler için çok yararlı bir baharattır ![]() Zencefilli taze limonata 1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zencefilli kekik çayı 1 -2 litre kadar suyu çaydanlıkta kaynatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - 3 yemek kaşığı kuru üzümü 1 litre su da kaynatın ![]() ![]() - Kaynayınca ateşten alıp isteğe göre bal ilave edilir |
![]() |
![]() |
|