Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
alanları, kullanım, zencefilin

Zencefilin Diğer Kullanım Alanları

Eski 10-19-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilin Diğer Kullanım Alanları




Zencefilin Diğer Kullanım Alanları

Tarçın kokusuna benzeyen özel kokulu zencefil, lezzet vermek amacıyla yemeklere, yemek soslarına rendelenerek ilave edilebilir Taze zencefil rendelenir veya ince ince doğranır, isteğe bağlı olarak suda birkaç saat bekletilir ve daha sonra yemeğe servisten biraz önce eklenir

Tavuk, balık ve et yemeklerinde kullanılması sindirimi kolaylaştırır hem de farklı bir lezzet sunar

Zencefil; kek, kurabiye, pasta, bisküvi için de farklı bir lezzet kapısıdır

Egzotik kokusu ve tadıyla çorbalarınıza da ufak rendeler şeklinde ilave edebilirsiniz

Taze zencefilin reçel ve marmelatı yapılabildiği gibi reçel ve marmelatlara ilave edildiğinde de ayrı bir lezzet katar

Taze zencefil dilimleri ile kışın çay demleyebilir, yazın limonatasını yapabilirsiniz

Kurutulup öğütülerek toz haline getirilmiş kökleri ve de rendelenmiş taze zencefil dilimleri ekmek, tatlı, pasta, bisküvilerin yapımında da kullanılır Zencefil kökünden elde edilen toz veya eter yağı pasta, çorba, sulu yemekler, etli yemeklere aroma ve tat verici olarak katılır

Baharat: Özellikle zayıf ve sinirsel etkiye açık mideler için çok yararlı bir baharattır
Zencefilli taze limonata
1 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili 1litre kaynamış suda 1 taşım kaynatın Altını kapatıp 1 yemek kaşığı bal ilave edip karıştırın Soğumaya bırakın Yeni kesilmiş 1 adet limonu sıkıp bu karışıma karıştırdıktan sonra taze olarak için Zencefilli limonata; bağışıklık sisteminiz zayıfladığında, kendinizi yorgun hissettiğinizde, soğuk algınlığı ve grip hallerinde sık önerdiğim bir içecektir Limonunu içmeden hemen önce taze yeni sıkılmış olarak ilave etmeniz etkinliği açısından önemlidir Zencefilli limonata sigara içenler, diyet yapanlar için de sağlıklı bir seçimdir

Zencefilli kekik çayı
1 -2 litre kadar suyu çaydanlıkta kaynatın Ocağın altını kapadıktan hemen sonra 2 yemek kaşığı rendelenmiş zencefili ve 1 tatlı kaşığı kuru yaprak kekiği ilave edip demlemeye bırakın Sıcak servis yapın Servis sırasında arzuya göre bal ilavesi yapın Özellikle soğuk algınlığı, mide rahatsızlıkları ve diyet sırasında içilebilir Zencefilli komposto (4 porsiyon)
- 3 yemek kaşığı kuru üzümü 1 litre su da kaynatın - Kaynayıp üzümler şişince üzerine 1 adet dilimlenmiş taze elma ve 5-6 dilim zencefil ilave edip, pişirmeye devam edin

- Kaynayınca ateşten alıp isteğe göre bal ilave edilir



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.