Bitkisel Reçeteler |
10-19-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bitkisel ReçetelerTÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir MEYVELERİN KURUTULMASI Meyveler diğer bitkisel ürünlerden farklı olarak olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur Böylelikle dayanıklı olmaları sağlanır Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu Boğaz ağrıları: Turp + limon Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın |
|