![]() |
Bitkisel Reçeteler
TÜKETİRKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER Besin değerinin kaybolmaması için sebzeler az suyla, buharlı tencere veya toprak güveç kaplarında zeytinyağıyla pişirilmelidir. Havucu rendelemek B ve C vitaminlerinin kaybolmasına yol açar. Ayrıca sebze ve meyveleri vitaminlerinin kaybolmamısı için kalın doğramak gerekir. Meyveler tok karnına değil, aç karnına ya da yemekten 2 - 3 saat sonra tüketilmelidir. MEYVELERİN KURUTULMASI Meyveler diğer bitkisel ürünlerden farklı olarak olgunlaşmadan önce toplanıp kurutulur. Böylelikle dayanıklı olmaları sağlanır. Ağrıyan kemikler: Havuç, lahana ve maydanoz karışımının suyu. Baş ağrısı: Elmayla birlikte karıştırılan kereviz suyu. Boğaz ağrıları: Turp + limon. Ezilme, çürüme: Portakal suyundaki bioflavonoid kan damarını ve kılcal damarları güçlendirir. Ezik ve çürükler daha çabuk iyileşir. Grip: Bir bardak kızılcık suyu ya da elma + kızılcık, elma + üzüm + ananas suyu. Hemoroid: İçinde özellikle patates bulunan içecekler öneriliyor. Patates + havuç + elma + maydanoz suyu ya da patates + elma + armut suyu. Kabızlık: Patates + havuç + elma + maydanoz suyu iyi bir tercihtir. En çok işe yarayan meyve suyu ise elma + armuttur. İktidarsızlık: Lahana, brokoli, kıvırcık yapraklı lahana suyu. Mide asidi: Havuç + salatalık + pancar suyu ya da havuç + lahana + kereviz suyu mideyi yatıştırmaya yardım eder. Mide ülseri: Lahana ya da patates suyu. Sakinleştirici: Havuç ve lahana suyunu karıştırın. Sindirimi kolaylaştırıcı: Karnabahar, havuç ve maydanoz suyu. Yorgunluk: Tek başına havuç ya da elma, kereviz ve maydanozdan herhangi biriyle birlikte sıkılmış meyve suyu. Sigara dumanı: Kereviz ya da çilek suyu. Uykusuzluk: Havuç ve kereviz sapının suyunu karıştırın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.