|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
beddualar, çocukları, disiplin, etkili, etmek, için, kullanılan, olumsuz |
![]() |
Çocukları Disiplin Etmek İçin Kullanılan Beddualar Olumsuz Etkili |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukları Disiplin Etmek İçin Kullanılan Beddualar Olumsuz EtkiliÇocukları disiplin etmek için kullanılan beddualar olumsuz etkili Toplumda çocukları disipline etmek için yapılan yaygın yanlışlardan birisinin çocuklara, ''Allah'ından bul'', ''İnşallah sen de çocuklarından çekersin'' gibi beddualar sıralamak olduğu bildirildi Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof ![]() ![]() ![]() Korkutma yönteminin de bunlardan birisi olduğunu ifade eden Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ''Beni çok üzüyorsun, canımdan bezdirdin, bıktırdın'' şeklindeki yakınmaların, ''Beni birazcık seviyorsan acı bana'' gibi acındırma yollarının, ''Yataklara düşeceğim'' diye süren yalvarmaların ancak anne babanın güçsüzlüğünü ortaya koyacağını vurgulayan Prof ![]() ![]() ![]() ![]() Diğer bir yöntemin de çocuğa küserek onu yola getirmek olduğunu ifade eden Aydın, şöyle konuştu: ''(Ben senin baban olmayacağım, Ben senin annen değilim, kendine başka anne bul) sözlerinden çocuk çok kötü etkilenir ve korkar, güveni sarsılır ![]() ![]() ![]() ![]() -''BEDDUA İLE ÇOCUK YETİŞTİRİLMEZ''- Toplumda yaygın yanlışlardan birisinin de bağırmalar, beddua sıralamak olduğunu anlatan Prof ![]() ![]() ''Allah'ından bul', 'İnşallah sen de çocuklarından çekersin' gibi sözlerle çocuk yetiştirilmez ![]() ![]() ![]() Tehditlerin çocuk üzerindeki psikolojik etkisinin de kötü olduğuna dikkati çeken Prof ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A ![]() |
![]() |
![]() |
|