Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
abant, kebab, kebabı, tarifi

Abant Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abant Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
1 saat
Zorluk Derecesi:
orta
Kaç Kişilik
4
500 grkuşbaşı et(kuzu,tavuk,dana olabilir)
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 adet domates
5 adet çarliston biber
1 su bardağı bezelye
100 gr margarin
Yarım çorba kaşığı domates salçası
beşamel sos
tuz
karabiber
kekik[*]sıvı yağHazırlıkSoğan yemeklik olarak doğranır
Patlıcan,patates ve havuçlar küp küp doğranır[*]Çarliston biberler cok küçük olmayacak şekilde doğranırTarifin HazırlanışıSoğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur
Kuşbaşı etler katılır
Etler suyunu salıp çekince salça ilave edilir
1-2 dk da bu şekilde kavrulduktan sonra yeterince baharat ve üzerine biraz çıkacak kadar su ilavesi ile güzelce pişirilip ayrı bir kaba alınır(suyu kalmışsa süzülerek alınır)
Doğranan patlıcan,patates,çarliston biber ve havuçlar yağda ayrı ayrı hafifçe kızartılır(yağda bir kaç dk çevirmek yeterli olur)
Etlerin bulunduğu kaba kızarttığımız sebzeler,domates ve bezelyeler de eklenir
Tuz ve baharatların da ilave edilmesiyle bir güzel karıştırılır
Beşamel sos hazırlanır
Karışım kaselere doldurulup tepsiye ters çevrilerek porsiyonlanır
Üzeri beşamel sos ile kaplanır
Üstü hafif kızarana kadar fırında güzelce pişirilir
Sıcak olarak servis edilir[*]Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

Abant Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Abant Kebabı Kebab Tarifi




KUZU KABURGASI Malzemeler

5'er kemikli 4 adet kuzu kaburgası

4 çorba kaşığı sıvı yağ

8 çorba kaşığı sulandırılmış salça

4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

2 çorba kaşığı soğan suyu

4 çorba kaşığı nar ekşisi

Karabiber Tuz

KUZU KABURGASI TARİFİ

Kuzu kaburganın alt kısmını yani 'fişeklik' denilen yerini bıçak yardımı ile yağlarından ayırıp, beşer kemiklik parçalar yapın Derin bir kapta salçayı sulandırın, içine dövülmüş sarımsak, sıvı yağ, soğan suyu, nar ekşisi ve baharatdan ilave edin Bu sosta 2 saat dinlendirin Kaburgaları barbeküde ters düz ederek pişirin Yanında soğanlı Domates salatası ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.