![]() |
Abant Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abant Kebabı Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre 1 saat Zorluk Derecesi: orta Kaç Kişilik 4 500 gr ![]() 1 adet kuru soğan 2 adet orta boy patlıcan 2 adet orta boy patates 2 adet havuç 2 adet domates 5 adet çarliston biber 1 su bardağı bezelye 100 gr margarin Yarım çorba kaşığı domates salçası beşamel sos tuz karabiber kekik[*]sıvı yağHazırlıkSoğan yemeklik olarak doğranır ![]() Patlıcan,patates ve havuçlar küp küp doğranır ![]() ![]() ![]() Kuşbaşı etler katılır ![]() Etler suyunu salıp çekince salça ilave edilir ![]() 1-2 dk ![]() ![]() Doğranan patlıcan,patates,çarliston biber ve havuçlar yağda ayrı ayrı hafifçe kızartılır ![]() ![]() Etlerin bulunduğu kaba kızarttığımız sebzeler,domates ve bezelyeler de eklenir ![]() Tuz ve baharatların da ilave edilmesiyle bir güzel karıştırılır ![]() Beşamel sos hazırlanır ![]() Karışım kaselere doldurulup tepsiye ters çevrilerek porsiyonlanır ![]() Üzeri beşamel sos ile kaplanır ![]() Üstü hafif kızarana kadar fırında güzelce pişirilir ![]() Sıcak olarak servis edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Abant Kebabı Kebab Tarifi |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Abant Kebabı Kebab TarifiKUZU KABURGASI Malzemeler 5'er kemikli 4 adet kuzu kaburgası 4 çorba kaşığı sıvı yağ 8 çorba kaşığı sulandırılmış salça 4 diş sarımsak 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber 2 çorba kaşığı soğan suyu 4 çorba kaşığı nar ekşisi Karabiber Tuz KUZU KABURGASI TARİFİ Kuzu kaburganın alt kısmını yani 'fişeklik' denilen yerini bıçak yardımı ile yağlarından ayırıp, beşer kemiklik parçalar yapın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|