ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Abant Kebabı Kebab Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938331)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:26 AM

Abant Kebabı Kebab Tarifi
 

Kullanılan malzemeler :Süre
1 saat
Zorluk Derecesi:
orta
Kaç Kişilik
4
500 gr.kuşbaşı et(kuzu,tavuk,dana olabilir)
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
2 adet domates
5 adet çarliston biber
1 su bardağı bezelye
100 gr margarin
Yarım çorba kaşığı domates salçası
beşamel sos
tuz
karabiber
kekik[*]sıvı yağHazırlıkSoğan yemeklik olarak doğranır.
Patlıcan,patates ve havuçlar küp küp doğranır.[*]Çarliston biberler cok küçük olmayacak şekilde doğranır.Tarifin HazırlanışıSoğanlar sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kuşbaşı etler katılır.
Etler suyunu salıp çekince salça ilave edilir.
1-2 dk. da bu şekilde kavrulduktan sonra yeterince baharat ve üzerine biraz çıkacak kadar su ilavesi ile güzelce pişirilip ayrı bir kaba alınır.(suyu kalmışsa süzülerek alınır)
Doğranan patlıcan,patates,çarliston biber ve havuçlar yağda ayrı ayrı hafifçe kızartılır.(yağda bir kaç dk. çevirmek yeterli olur)
Etlerin bulunduğu kaba kızarttığımız sebzeler,domates ve bezelyeler de eklenir.
Tuz ve baharatların da ilave edilmesiyle bir güzel karıştırılır.
Beşamel sos hazırlanır.
Karışım kaselere doldurulup tepsiye ters çevrilerek porsiyonlanır.
Üzeri beşamel sos ile kaplanır.
Üstü hafif kızarana kadar fırında güzelce pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.[*]Afiyet olsun....



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:26 AM

Abant Kebabı Kebab Tarifi
 

KUZU KABURGASI Malzemeler

5'er kemikli 4 adet kuzu kaburgası

4 çorba kaşığı sıvı yağ

8 çorba kaşığı sulandırılmış salça

4 diş sarımsak

1 çorba kaşığı kırmızı pul biber

2 çorba kaşığı soğan suyu

4 çorba kaşığı nar ekşisi

Karabiber Tuz

KUZU KABURGASI TARİFİ

Kuzu kaburganın alt kısmını yani 'fişeklik' denilen yerini bıçak yardımı ile yağlarından ayırıp, beşer kemiklik parçalar yapın. Derin bir kapta salçayı sulandırın, içine dövülmüş sarımsak, sıvı yağ, soğan suyu, nar ekşisi ve baharatdan ilave edin. Bu sosta 2 saat dinlendirin. Kaburgaları barbeküde ters düz ederek pişirin. Yanında soğanlı Domates salatası ile servis edin



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.