Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebab, kebabı, pastırmalı, tarak, tarifi

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
4
500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş[*]4 limon parçası, süslemek içinHazırlıkALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir[*]SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapınTarifin HazırlanışıAyıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin Tuz ve karabiberle tatlandırın
Orta ateşte bir taşım kaynatın Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin Karidesleri iyice süzün ve kurulayın
Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın
Izgarayı yüksek ateşte ısıtın
Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin[*]Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi




BİBERİYELİ KUZU PİRZOLASI Malzemeler

12 kalem kuzu pirzolası

4 dal taze biberiye

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 dal taze veya kuru kekik

KUZU PİRZOLASI TARİFİ

Kuzu pirzolasının kemik kısımlarındaki etleri kasabınıza temizlettirin ya da kendiniz temizleyin Kemiklerin uzunca bırakılması tabakta daha hoş görülmesini sağlar Etleri biberiye ve kekik parçalanna bastırarak, yüzeylerine yapışmasını sağlayın Taze kekik ve biberiye ateşe oldukça dayanıklıdır Kurutulmuş kekik ve biberiye ise ızgarada hemen yanarak kömürleşecektir, bu sebepten etlerin pişmesine yakın üstlerine serpmek daha doğrudur Zeytinyağı ile yağlayarak ve sadece bir kez çevirerek, kızgın barbeküde pişirip, tuz ve biberle lezzetlendirin Pirzolayı pilav ya da domates soslu makarna ile servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.