ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938329)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:26 AM

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi
 

Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
4
500 gr dondurulmuş veya taze tarak, ikiye bölünmüş
150 ml tavuk suyu
Tuz ve karabiber
3 yemek kaşığı doğranmış taze maydanoz
1 diş sarımsak, iyice doğranmış
10 ince dilim çemensiz pastırma
40 gr tereyağı, eritilmiş[*]4 limon parçası, süslemek içinHazırlıkALTERNATİF: Bu kebabı tarak yerine iri karides ile yapabilirsiniz. Karideslerin arasına defne yaprakları, soğan dilimleri ve limon parçalan da konabilir.[*]SERViS ÖNERiLERi: Karışık yeşil salata veya sade ya da bademli pilavla servis yapın.Tarifin HazırlanışıAyıklanmış tarakları bir tencereye koyup balık suyunu ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Orta ateşte bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak 5 dakika pişirin. Karidesleri iyice süzün ve kurulayın.
Düz bir tabakta maydanoz ve sarımsağı karıştırın. Tarakları bu karışıma iyice batırıp bir kenara kaldırın.
Izgarayı yüksek ateşte ısıtın.
Tarak ve pastırma dilimlerini şişlere geçirin.
Şişleri ızgaraya koyup üzerlerine fırçayla erimiş tereyağını sürün. 10-12 dakika devamlı çevirerek ızgarada pişirin.[*]Servis tabağına aldıktan sonra limon parçalarıyla süsleyip sıcak servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:26 AM

Pastırmalı Tarak Kebabı Kebab Tarifi
 

BİBERİYELİ KUZU PİRZOLASI Malzemeler

12 kalem kuzu pirzolası

4 dal taze biberiye

1 çorba kaşığı zeytinyağı

4 dal taze veya kuru kekik

KUZU PİRZOLASI TARİFİ

Kuzu pirzolasının kemik kısımlarındaki etleri kasabınıza temizlettirin ya da kendiniz temizleyin. Kemiklerin uzunca bırakılması tabakta daha hoş görülmesini sağlar. Etleri biberiye ve kekik parçalanna bastırarak, yüzeylerine yapışmasını sağlayın. Taze kekik ve biberiye ateşe oldukça dayanıklıdır. Kurutulmuş kekik ve biberiye ise ızgarada hemen yanarak kömürleşecektir, bu sebepten etlerin pişmesine yakın üstlerine serpmek daha doğrudur. Zeytinyağı ile yağlayarak ve sadece bir kez çevirerek, kızgın barbeküde pişirip, tuz ve biberle lezzetlendirin. Pirzolayı pilav ya da domates soslu makarna ile servis edin.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.