Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Salata & Meze

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çarliston, salatalar, salatası, tarifi

Çarliston Salatası Salatalar Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarliston Salatası Salatalar Tarifi




MALZEMELER
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
6 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay fincanı yoğurt
kırmızıbiber
tuz
400 gr çarliston
HAZIRLANIŞI
Biberleri iri iri doğrayın Sarımsakları ayıklayıp dilimleyin Küçük bir tencerede yağı kızdırın, sarımsakları atarak pembeleştirin Biberleri ekleyip 5-10 dakika sote edin Kırmızıbiber, şeker, tuz ve suyu sote edilmiş biberlere katın, orta ateşte pişirin Biberler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra ateşten alın Sirkeyi ekleyin ve soğumaya bırakın Soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla

Çarliston Salatası Salatalar Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çarliston Salatası Salatalar Tarifi




PEYNİR KÖFTESİ Malzemeler

1 çorba kaşığı tereyağı

1 adet küçük boy soğan

2 su bardağı pirinç

Yarım çay bardağı beyaz şarap sirkesi

3 fincan tavuk suyu

1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

2 adet yumurta

150 gr kaşar peyniri

Ufalanmış bayat ekmek içi

Bir tutam safran

Yağ (kızartmak için)

Tuz, karabiber

PEYNİR KÖFTESİ TARİFİ

Tavuk suyunu başka bir tencereye alın ve kaynatın Yarım fincan tavuk suyunu pirinçlere ilave edin ve düzenli kanşürarak suyunu çekmesini sağlayın Bu işleme yarım fincan tavuk suyu kalana dek yaklaşık 15 dakika devam edin Sonra kalan tavuk suyunu da ekleyin ve karıştırın, tencerenin ağzını kapatın, çok düşük ısıda 10-15 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin Tereyağını bir tencerenin içinde eririn Soğanları doğrayın ve 2-3 dakika soğanlar yumuşayıncaya dek pişirin Ardından pirinçleri de ilave edin, kanşorarak 2-3 dakika daha pişirin Sirkeyi ve safram da ilave edin Parmesan peynirini, hafif çırpılmış yumurtalan, tuzu, biberi kanşarın ve pirinçlere ilave edin Kaşar peynirini küpler şeklinde 20 küçük parçaya bölün Islak elle pirinçleri yumurta büyüklüğünde toplar haline getirin Her bir pirinç köftesinin ortasına bir adet kaşar peynirini başararak yerleştirin Tüm köfteleri ufalanmış ekmek kırmalarına bulayın Köftelerin dağılmamasını sağlamak için en az 1 saat dinlendirin Kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın İçine köfteleri koyup kahverengi bir renk alıncaya kadar kızaran Sıcak olarak servis ed


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.