![]() |
Çarliston Salatası Salatalar Tarifi
MALZEMELER 1/3 su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı su 6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı şeker 1 çay fincanı yoğurt kırmızıbiber tuz 400 gr çarliston HAZIRLANIŞI Biberleri iri iri doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp dilimleyin. Küçük bir tencerede yağı kızdırın, sarımsakları atarak pembeleştirin. Biberleri ekleyip 5-10 dakika sote edin. Kırmızıbiber, şeker, tuz ve suyu sote edilmiş biberlere katın, orta ateşte pişirin. Biberler yumuşadıktan ve suyunu çektikten sonra ateşten alın. Sirkeyi ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğuyunca yoğurtla karıştırıp servis edin. |
Çarliston Salatası Salatalar Tarifi
PEYNİR KÖFTESİ Malzemeler 1 çorba kaşığı tereyağı 1 adet küçük boy soğan 2 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı beyaz şarap sirkesi 3 fincan tavuk suyu 1 çay bardağı rendelenmiş parmesan peyniri 2 adet yumurta 150 gr kaşar peyniri Ufalanmış bayat ekmek içi Bir tutam safran Yağ (kızartmak için) Tuz, karabiber PEYNİR KÖFTESİ TARİFİ Tavuk suyunu başka bir tencereye alın ve kaynatın. Yarım fincan tavuk suyunu pirinçlere ilave edin ve düzenli kanşürarak suyunu çekmesini sağlayın. Bu işleme yarım fincan tavuk suyu kalana dek yaklaşık 15 dakika devam edin. Sonra kalan tavuk suyunu da ekleyin ve karıştırın, tencerenin ağzını kapatın, çok düşük ısıda 10-15 dakika pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tereyağını bir tencerenin içinde eririn. Soğanları doğrayın ve 2-3 dakika soğanlar yumuşayıncaya dek pişirin. Ardından pirinçleri de ilave edin, kanşorarak 2-3 dakika daha pişirin. Sirkeyi ve safram da ilave edin. Parmesan peynirini, hafif çırpılmış yumurtalan, tuzu, biberi kanşarın ve pirinçlere ilave edin. Kaşar peynirini küpler şeklinde 20 küçük parçaya bölün. Islak elle pirinçleri yumurta büyüklüğünde toplar haline getirin. Her bir pirinç köftesinin ortasına bir adet kaşar peynirini başararak yerleştirin. Tüm köfteleri ufalanmış ekmek kırmalarına bulayın. Köftelerin dağılmamasını sağlamak için en az 1 saat dinlendirin. Kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın. İçine köfteleri koyup kahverengi bir renk alıncaya kadar kızaran. Sıcak olarak servis ed |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.