|
|
Konu Araçları |
ait, bilgiler, kebabı, kişilik, patlıcanlı, saksı, tarife |
Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait BilgilerPatlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik) Tarife ait bilgiler MALZEMELER 3 Adet Patlıcan Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Margarin 1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti 1 Adet Küçük Doğranmış Havuç 1/2 Su Bardağı Bezelye Bikaç Adet Tane Karabiber 1 Diş Dövülmüş Sarmısak 1 Adet Defne Yaprağı 2 Adet Maydanoz Sapı Fesleğen Tuz 1 Çay Kaşığı Kekik 1 Adet Domates HAZIRLANIŞI Sıvı yağı kızdırıp,patlıcanları içine atınKızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırınMargarini eritinEtleri yağa alıp,kavurun Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın Kızartılan patlıcanların içini oyup,harcı doldurunÜzerine kekik serpin Domatesleri dilimleyip,patlıcanların üzerine kapatın Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirinFırından alıp, üzerine bezelye serpip,servis yapın |
|