ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938263)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:37 AM

Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik) Tarife Ait Bilgiler
 

Patlıcanlı Saksı Kebabı (4 Kişilik) Tarife ait bilgiler

MALZEMELER
3 Adet Patlıcan
Sıvı Yağ
1 Tatlı Kaşığı Margarin
1 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
1 Adet Küçük Doğranmış Havuç
1/2 Su Bardağı Bezelye
Bikaç Adet Tane Karabiber
1 Diş Dövülmüş Sarmısak
1 Adet Defne Yaprağı
2 Adet Maydanoz Sapı
Fesleğen
Tuz
1 Çay Kaşığı Kekik
1 Adet Domates

HAZIRLANIŞI
Sıvı yağı kızdırıp,patlıcanları içine atın.Kızarttıktan sonra ortadan ikiye ayırın.Margarini eritin.Etleri yağa alıp,kavurun. Havuçlar suyunu çekince tencereyi ocaktan alın.
Kızartılan patlıcanların içini oyup,harcı doldurun.Üzerine kekik serpin. Domatesleri dilimleyip,patlıcanların üzerine kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dk pişirin.Fırından alıp, üzerine bezelye serpip,servis yapın.



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.