![]() |
Patlıcanlı Sultan Kebabı Yemeği Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patlıcanlı Sultan Kebabı Yemeği TarifiPatlıcanlı Sultan Kebabı yemeği Tarifi Malzemeler 600 gr bonfile 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet kuru soğan Tuz, karabiber 2 Adet lavaş ekmeği 2 Adet çekirdeksiz patlıcan 200 gr sarımsaklı süzme yoğurt Yarım su bardağı domates sosu 4 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığından az kırmızıbiber Hazırlanışı Bonfileleri dikine ince uzun dilimleyin ![]() Tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve kuru soğan suyu karışımı ile yarım saat marine edin ![]() Çöp şişlere rulo yayıp takın ![]() Lavaş ekmeklerini rulo şeklinde sarın ![]() Bıçakla 2 santim kalınlığında kesin ![]() Çöp şişlere rulo yapıp, takın ![]() Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun ![]() irice kıyarak tereyağında sote edin ve servis tabağına yayın ![]() Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ![]() Bu arada ekmekleri ve bonfileyi üzerlerine tereyağı sürerek ızgarada pişirin ![]() Ekmekleri şişleriyle birlikte yoğurdun üzerine yerleştirin ![]() Domates sosunu ekmeklerin üzerine gezdirin ![]() Etleri de koyduktan sonra servis yapın ![]() Patlıcanlı Sultan Kebabı yemeği tarifi |
![]() |
![]() |
|