![]() |
Patlıcanlı Sultan Kebabı Yemeği Tarifi
Patlıcanlı Sultan Kebabı yemeği Tarifi Malzemeler 600 gr bonfile 4 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Adet kuru soğan Tuz, karabiber 2 Adet lavaş ekmeği 2 Adet çekirdeksiz patlıcan 200 gr sarımsaklı süzme yoğurt Yarım su bardağı domates sosu 4 Çorba kaşığı tereyağı 1 Çay kaşığından az kırmızıbiber Hazırlanışı Bonfileleri dikine ince uzun dilimleyin. Tuz, karabiber, 4 çorba kaşığı zeytinyağı ve kuru soğan suyu karışımı ile yarım saat marine edin. Çöp şişlere rulo yayıp takın. Lavaş ekmeklerini rulo şeklinde sarın. Bıçakla 2 santim kalınlığında kesin. Çöp şişlere rulo yapıp, takın. Patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. irice kıyarak tereyağında sote edin ve servis tabağına yayın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün. Bu arada ekmekleri ve bonfileyi üzerlerine tereyağı sürerek ızgarada pişirin. Ekmekleri şişleriyle birlikte yoğurdun üzerine yerleştirin. Domates sosunu ekmeklerin üzerine gezdirin. Etleri de koyduktan sonra servis yapın. Patlıcanlı Sultan Kebabı yemeği tarifi |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.