Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
iskender, kebab, tarifi, yalancı

Yalancı İskender Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı İskender Kebab Tarifi




Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
2 Kişilik
1 Bayat Pide
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı[*]1 Tatlı Kaşığı Kırmızı TozbiberTarifin HazırlanışıPideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin Salçayı ekleyip karıştırın Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın[*]Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla

Yalancı İskender Kebab Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalancı İskender Kebab Tarifi




ŞİŞ KÖFTE

Malzemeler

500 gr kuzu ve dana karışık kıyma

2 adet kuru soğan

1 demet maydanoz

1 adet yumurta

Bir çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı yenibahar

Tuz

ŞİŞ KÖFTE TARİFİ

Tek başına çekilmiş ve içine kuzu karıştırılmış dana kıymasının içine rendelenmiş kuru soğan ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin Diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun Köfteyi buzdolabında 1 saat dinlendirin Dinlendirilmiş köfteleri elinizle küçük toplar haline getirip, İzmir köfte yapar gibi yuvarlayıp şişe saplayın Dilerseniz aralarına seçtiğiniz sebzelerden dizin Fırında yada mangalda pişirin

Aşçının notu Eğer köftelerinizi yoğurduktan sonra dinlendirmemiş iseniz, yağlar donmayacağından şişlerde durmayacaktır Köftelerinizin pişmesi esnasında şişlerden tutarak çevirmeyin, köfteleriniz kopabilir Köftenizin yağlı olmasını istiyorsanız kuzu eti yerine kuzu döşü kullanabilirsiniz

Barbeküyü önceden ısıtarak ters düz ederek pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.