Yalancı İskender Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı İskender Kebab TarifiKullanılan malzemeler :Süre N/A Zorluk Derecesi: N/A Kaç Kişilik 2 Kişilik 1 Bayat Pide 1/2 Paket Margarin 1 Su Bardağı Su 3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Soğan 1 Çorba Kaşığı Salça 250 gr Kıyma 2 Su Bardağı Yoğurt 1 Çorba Kaşığı Tereyağı[*]1 Tatlı Kaşığı Kırmızı TozbiberTarifin HazırlanışıPideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin Salçayı ekleyip karıştırın Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın[*]Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın |
Yalancı İskender Kebab Tarifi |
10-15-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalancı İskender Kebab TarifiŞİŞ KÖFTE Malzemeler 500 gr kuzu ve dana karışık kıyma 2 adet kuru soğan 1 demet maydanoz 1 adet yumurta Bir çay kaşığı kimyon Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı yenibahar Tuz ŞİŞ KÖFTE TARİFİ Tek başına çekilmiş ve içine kuzu karıştırılmış dana kıymasının içine rendelenmiş kuru soğan ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin Diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun Köfteyi buzdolabında 1 saat dinlendirin Dinlendirilmiş köfteleri elinizle küçük toplar haline getirip, İzmir köfte yapar gibi yuvarlayıp şişe saplayın Dilerseniz aralarına seçtiğiniz sebzelerden dizin Fırında yada mangalda pişirin Aşçının notu Eğer köftelerinizi yoğurduktan sonra dinlendirmemiş iseniz, yağlar donmayacağından şişlerde durmayacaktır Köftelerinizin pişmesi esnasında şişlerden tutarak çevirmeyin, köfteleriniz kopabilir Köftenizin yağlı olmasını istiyorsanız kuzu eti yerine kuzu döşü kullanabilirsiniz Barbeküyü önceden ısıtarak ters düz ederek pişirin |
|