ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Kebap, Köfte & Et Yemekleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=685)
-   -   Yalancı İskender Kebab Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=938142)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:57 AM

Yalancı İskender Kebab Tarifi
 

Kullanılan malzemeler :Süre
N/A
Zorluk Derecesi:
N/A
Kaç Kişilik
2 Kişilik
1 Bayat Pide
1/2 Paket Margarin
1 Su Bardağı Su
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
250 gr Kıyma
2 Su Bardağı Yoğurt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı[*]1 Tatlı Kaşığı Kırmızı TozbiberTarifin HazırlanışıPideyi kibrit kutusu büyüklüğünde parçalara kesip firın kalıbına yerleştirin.
Margarini eritip bir bardak su ilave ederek kaynatın ve pidelerin üzerine dökün. Pidelerin yağlı suyu çekmesini bekleyin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp ince doğranmış soğanı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Kıyma, tuz ve karabiber ilave edip kavurun. Hazırladığınız kıymalı karışımı pidelerin üzerine yayın.[*]Yoğurdu bir kasede çırpın ve kıymalı karışımın üzerine dökün. Tereyağını tavada kızdırıp kırmızıbiber ilave edin. Yoğurdun üzerine gezdirerek döküp sıcak olarak servis yapın.



Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:58 AM

Yalancı İskender Kebab Tarifi
 

ŞİŞ KÖFTE

Malzemeler

500 gr kuzu ve dana karışık kıyma

2 adet kuru soğan

1 demet maydanoz

1 adet yumurta

Bir çay kaşığı kimyon

Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Yarım çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı yenibahar

Tuz

ŞİŞ KÖFTE TARİFİ

Tek başına çekilmiş ve içine kuzu karıştırılmış dana kıymasının içine rendelenmiş kuru soğan ve ince kıyılmış maydanozları ilave edin. Diğer malzemeleri de ekleyerek yoğurun. Köfteyi buzdolabında 1 saat dinlendirin. Dinlendirilmiş köfteleri elinizle küçük toplar haline getirip, İzmir köfte yapar gibi yuvarlayıp şişe saplayın. Dilerseniz aralarına seçtiğiniz sebzelerden dizin. Fırında yada mangalda pişirin.

Aşçının notu Eğer köftelerinizi yoğurduktan sonra dinlendirmemiş iseniz, yağlar donmayacağından şişlerde durmayacaktır. Köftelerinizin pişmesi esnasında şişlerden tutarak çevirmeyin, köfteleriniz kopabilir. Köftenizin yağlı olmasını istiyorsanız kuzu eti yerine kuzu döşü kullanabilirsiniz.

Barbeküyü önceden ısıtarak ters düz ederek pişirin



Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.