![]() |
Biryani Tarifi, Biryani Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Biryani Tarifi, Biryani Nasıl YapılırBiryani Tarifi, Biryani nasıl yapılır Malzemeler 100 gr basmati pirinci 50 gr tereyağı 50 ml ayçiçeğiyağı 50 ml zeytin yağı 3 su bardağı et suyu 30 gr badem 50 gr kuru üzüm 25 gr dolmalık fıstık 250 gr kemikli kuzu kaburga eti 2 kiraz domates 2 frenksoğanı bir kaç tel safran yarım soğan tuz Biryani yapılışı Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin ![]() ![]() ![]() Pirinci yıkayın ![]() ![]() ![]() ![]() Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|