Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biryani, tarifi, yapılır

Biryani Tarifi, Biryani Nasıl Yapılır

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Biryani Tarifi, Biryani Nasıl Yapılır




Biryani Tarifi, Biryani nasıl yapılır

Malzemeler

100 gr basmati pirinci

50 gr tereyağı

50 ml ayçiçeğiyağı

50 ml zeytin yağı

3 su bardağı et suyu

30 gr badem

50 gr kuru üzüm

25 gr dolmalık fıstık

250 gr kemikli kuzu kaburga eti

2 kiraz domates

2 frenksoğanı

bir kaç tel safran

yarım soğan

tuz

Biryani yapılışı

Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin Pembeleşinceye kadar kavurun Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin

Pirinci yıkayın Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin

Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin Frenksoğanları ile süsleyin Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.