![]() |
Biryani Tarifi, Biryani Nasıl Yapılır
Biryani Tarifi, Biryani nasıl yapılır Malzemeler 100 gr basmati pirinci 50 gr tereyağı 50 ml ayçiçeğiyağı 50 ml zeytin yağı 3 su bardağı et suyu 30 gr badem 50 gr kuru üzüm 25 gr dolmalık fıstık 250 gr kemikli kuzu kaburga eti 2 kiraz domates 2 frenksoğanı bir kaç tel safran yarım soğan tuz Biryani yapılışı Orta boy bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını aktarıp, doğradığınız soğanları ilave edin. Pembeleşinceye kadar kavurun. Kuzu etlerinden bir miktar kuşbaşı doğrayıp ilave edin, iyice soteleyin. Pirinci yıkayın. Safranla birlikte ete ilave edip karıştırın. Suyunu çekmesi için demlenmeye bırakın. Hazırladığınız yemeği bir kaseye alıp servis tabağını üzerine kapak yaparak ters çevirin. Badem, kuru üzüm ve dolmalık fıstığı tavada az miktarda ayçiçeğiyağında soteleyip biryaninin üzerine gezdirin. Frenksoğanları ile süsleyin. Ayçiçeğiyağında kızarttığınız kiraz domates ile süsleyip servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.