![]() |
Kaymak Nasıl Yapılır - Sütten Kaymak Yapımı - Süt Kaymağı - Kaymak Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kaymak Nasıl Yapılır - Sütten Kaymak Yapımı - Süt Kaymağı - Kaymak Tarifikaymak nasıl yapılır - sütten kaymak yapımı - süt kaymağı - kaymak tarifi Malzemeler 5 kg ![]() Yapılışı Dibi düz, kenarları yüksek tencere bulacaksınız ![]() Tencerenin dibi dar, kenarları yüksek olacak (büyük su bardağı benzeri) ![]() Tencereye 5 kg ![]() ![]() Tencereyi çok kısık ateşe oturtacak, hiç karıştırmadan 5 saat dolayında (taşmadan) kaynamaya bırakacaksınız ![]() Bu uzun sürede, tencerenin üzerinde kaymak oluşur ![]() Tencereyi ateşten indirip soğuttuktan sonra buzdolabına koyarak iki gün dinlendireceksiniz ![]() Bu sürede kaymak kalınlaşır ve sertleşir ![]() Tarif 2 Lezzet bakımından en güzel kaymak inek sütünden yapılandır ![]() ![]() Kaymak yapılacak sütü büyük bir tencerede devamlı karıştırarak ve sallayarak kaynatıp büyük kenarlı tepsiye doldurup çok hafif ateşe oturtunuz ![]() Biraz sonra tepsiyi örterek 5 - 6 saat bırakınız ![]() ![]() Not: Evlerde kaymak yapmak için bu yöntem pek kolaydır ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|