Yoğurt Nedir Ve Yoğurt Mayalama Yapımı |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yoğurt Nedir Ve Yoğurt Mayalama YapımıYoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı yoğurt neye denir, yoğurt ile ilgili bilgiler, yoğurt hakkında bilgi, yoğurt ne demektir, yoğurt anlamı, yoğurt özellikleri, yoğurt hakkında kısa bilgi, yoğurt nasıl yapılır Yoğurt, sütün yoğurt mayası ile mayalanması ve yoğurdun içindeki özel mayaların üretilmesi ile hazırlanan kıymetli bir besindir Sütün mayalandırma ısısı 40-45°C olmalıdır Daha yüksek ısılarda yoğurt mayasındaki mikroplarda öleceği için yoğurt tutmaz Piyasada özellikle meyveli yoğurt olarak satılan ve pastörize olmuş olan yoğurtları da süte çalmakla (mayalamakla) yoğurt tutmaz Yoğurt, oda ısısında süte göre daha çok dayanabilir Asit ortamı süte göre daha fazla olduğundan mikroorganizmalar daha zor ürerler Yoğurtun 1 hafta içinde tüketilmesi uygundur yoğurt, yoğurt nedir, yoğurt ne demek, |
|