![]() |
Yoğurt Nedir Ve Yoğurt Mayalama Yapımı
Yoğurt Nedir ve Yoğurt Mayalama Yapımı yoğurt neye denir, yoğurt ile ilgili bilgiler, yoğurt hakkında bilgi, yoğurt ne demektir, yoğurt anlamı, yoğurt özellikleri, yoğurt hakkında kısa bilgi, yoğurt nasıl yapılır Yoğurt, sütün yoğurt mayası ile mayalanması ve yoğurdun içindeki özel mayaların üretilmesi ile hazırlanan kıymetli bir besindir. Sütün mayalandırma ısısı 40-45°C olmalıdır. Daha yüksek ısılarda yoğurt mayasındaki mikroplarda öleceği için yoğurt tutmaz. Piyasada özellikle meyveli yoğurt olarak satılan ve pastörize olmuş olan yoğurtları da süte çalmakla (mayalamakla) yoğurt tutmaz. Yoğurt, oda ısısında süte göre daha çok dayanabilir. Asit ortamı süte göre daha fazla olduğundan mikroorganizmalar daha zor ürerler. Yoğurtun 1 hafta içinde tüketilmesi uygundur. yoğurt, yoğurt nedir, yoğurt ne demek, |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.