Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
basit, kolay, tarifi, vejeteryan, yemek

Kolay Basit Vejeteryan Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kolay Basit Vejeteryan Yemek Tarifi




Kolay Basit vejeteryan yemek tarifi

Vejeteryanlar için Barbunyalı Tako yemeği malzemeleri :

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 bardak doğranmış brokoli

1 bardak dilimlenmiş soğan

1,5 bardak ince doğranmış dolma biberi

1 bardak doğranmış mantar

1 bardak doğranmış kestane mantarı

1/3 bardak pul biber

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

1/2 bardak domates suyu

1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış

2 yemek kaşığı limon suyu

400 gr barbunya

6 lavaş ekmeği

1,5 bardak kaşar

3 bardak doğranmış marul

3/4 bardak salça

6 yemek kaşığı yağsız krema

Vejeteryanlar için Barbunyalı Tako yemeği Yapılışı Ve Hazırlanışı:

Teflon tavada yağı kızdırın Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun Domates suyunu ilave edin, 2 dakika pişirip ateşten alın Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın Üzerlerine yarımşar bardak sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin Marul, salça ve kremayla servis yapın

Vejeteryanlar için Zeytinyağlı kereviz malzemeleri

4 adet kereviz (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)

1 su bardağı arpacık soğanı (Soyulmuş)

3 adet havuç (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)

4 adet patates (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)

1 çay bardağı Zeytinyağı

1 çorba kaşığı Un

1 adet limonun suyu

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz

Su

Vejeteryanlar için Zeytinyağlı kereviz hazırlanışı ve yapılışı

Kerevizleri parmak şeklinde kesip, soyduktan sonra suyun içine bırakın

Soğanı, havucu ve patatesi suyun içine koyun ve tüm malzemeyi süzdürün

Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sonra diğer sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirin

Yağı, tuzu, limon suyunu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu ilave edin

Üzerini bastıracak bir tabak, bir de kapak kapatıp kaynatın

Daha sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin

Soğuduktan sonra maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.