ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Kolay Basit Vejeteryan Yemek Tarifi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937905)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:41 AM

Kolay Basit Vejeteryan Yemek Tarifi
 

Kolay Basit vejeteryan yemek tarifi

Vejeteryanlar için Barbunyalı Tako yemeği malzemeleri :

1 yemek kaşığı zeytinyağı

2 bardak doğranmış brokoli

1 bardak dilimlenmiş soğan

1,5 bardak ince doğranmış dolma biberi

1 bardak doğranmış mantar

1 bardak doğranmış kestane mantarı

1/3 bardak pul biber

1/2 çay kaşığı kimyon

1/2 çay kaşığı kırmızı toz biber

1/2 bardak domates suyu

1 yemek kaşığı maydanoz, kıyılmış

2 yemek kaşığı limon suyu

400 gr barbunya

6 lavaş ekmeği

1,5 bardak kaşar

3 bardak doğranmış marul

3/4 bardak salça

6 yemek kaşığı yağsız krema

Vejeteryanlar için Barbunyalı Tako yemeği Yapılışı Ve Hazırlanışı:

Teflon tavada yağı kızdırın. Brokoli, soğan ve dolmalık biberi ekleyip 4 dakika sote edin. Mantarları, kimyonu, pul biberi ve toz biberi ekleyip 2 dakika kavurun. Domates suyunu ilave edin, 2 dakika pişirip ateşten alın. Limon suyu ve maydonozu katıp karıştırın. Haşlanmış barbunyaları dürümlere paylaştırın. Üzerlerine yarımşar bardak sebzeli karışımdan, çeyrek bardak da peynirden ekleyin. Dürümleri ikiye katlayıp 190 derce ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin. Marul, salça ve kremayla servis yapın.

Vejeteryanlar için Zeytinyağlı kereviz malzemeleri

4 adet kereviz (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)

1 su bardağı arpacık soğanı (Soyulmuş)

3 adet havuç (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)

4 adet patates (Boyuna, parmak gibi kesilip, soyulmuş)

1 çay bardağı Zeytinyağı

1 çorba kaşığı Un

1 adet limonun suyu

½ bağ maydanoz (İnce kıyılmış)

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz

Su

Vejeteryanlar için Zeytinyağlı kereviz hazırlanışı ve yapılışı

Kerevizleri parmak şeklinde kesip, soyduktan sonra suyun içine bırakın.

Soğanı, havucu ve patatesi suyun içine koyun ve tüm malzemeyi süzdürün.

Dibi düz bir tencereye önce kerevizleri sonra diğer sebzeleri düzenli bir şekilde yerleştirin.

Yağı, tuzu, limon suyunu, unu, şekeri ve sebzelerin seviyesine kadar suyu ilave edin.

Üzerini bastıracak bir tabak, bir de kapak kapatıp kaynatın.

Daha sonra 15 dakika kısık ateşte pişirin.

Soğuduktan sonra maydanoz veya dereotu ile süsleyerek servis yapın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.