Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir |
10-15-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları NelerdirDeniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları nelerdir Deniz ürünleri pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları Balığın taze olup olup olmadığı, gözlerinin parlak, etinin sıkı, solungaçlarının pembe olmasından anlaşılır Parmakla bastırıldığında kısa sürede eski haline dönmelidir Ellerdeki balık kokusunu gidermek için limon ya da sirke ile ovmak gerekir Balıkların pullarını temizlemek için, soğuk suyun içinde 5 dakika bekletin ve yıkayın Balıkların kıtır kıtır kızarması için, un yerine mısır unu ile kızartın Mutfağınıza yayılan balık kokusunu gidermek için, bir tencerede az miktarda sirke kaynatın |
|