ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=937876)

Prof. Dr. Sinsi 10-15-2012 12:46 AM

Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları Nelerdir
 

Deniz Ürünleri İle İlgili Püf Noktaları nelerdir

Deniz ürünleri pişirirken dikkat etmeniz gereken püf noktaları...

Balığın taze olup olup olmadığı, gözlerinin parlak, etinin sıkı, solungaçlarının pembe olmasından anlaşılır. Parmakla bastırıldığında kısa sürede eski haline dönmelidir.

Ellerdeki balık kokusunu gidermek için limon ya da sirke ile ovmak gerekir.

Balıkların pullarını temizlemek için, soğuk suyun içinde 5 dakika bekletin ve yıkayın.

Balıkların kıtır kıtır kızarması için, un yerine mısır unu ile kızartın.

Mutfağınıza yayılan balık kokusunu gidermek için, bir tencerede az miktarda sirke kaynatın.




Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.